Irriterad !

mars 17th, 2011


Jag vet att den är suddig men kände att det var dags för bilden av piggsvinet igen. Det händer inte så ofta men den här kvällen har jag känt mig sådär förb….t, irriterad!! I det där ”rörintevidmigprataintemedmigläget”  :)
Och vad kan det då vara som fått ”tanten” att hetsa upp sig så?
Ja egentligen flera småsaker som lagts på varandra och som ”grädden på moset” så gick pannkaksstekningen åt…ja åt skogen för att uttrycka sig milt. (Tror inte att man får använda alltför starka ord enligt vissa regler på bloggen.)
Ibland känns det som att det är med pannkaksstekning, som med fiolspelning.
Man måste liksom vara ”in the mood” för det, för att lyckas med det.
Fiolen ger bara ifrån sig vassa orena toner och pannkakssmeten kladdar och bränner fast om man är spänd eller irriterad.
I alla fall så kände jag hur hornen började växa ut i pannan ( inte i stekpannan alltså) under stekningens gång, när jag fick lägga den ena pannkakan efter den andra åt sidan. Nu ska det väl också tilläggas  att jag är ganska känslig för lågt blodsocker, och eftersom jag var redan var sen med matlagningen så var det nog en stor bidragande  orsak till att ”änglavingarna” veknade och ramlade av medan hornen växte och växte.
Till slut var det bara att inse (trots att jag i vanliga fall är en riktigt envis människa)  att det inte skulle bli några pannkakor idag och  efter ett snabbt konstaterande av att det inte fanns något annat att laga till fort nog så var det bara att ta till den sista ”livlinan”…..alltså  att ringa en kompis……eller ja…sambon som inte kommit från jobbet än och förhoppningsvis skulle kunna köpa med sig något hem åt två hungriga tonårssöner.

Själv hade jag fått för mig att jag inte behövde någon mat, vilket ju också är ett underligt sätt att tänka när jag egentligen vet att det är just det jag behöver för att bli någorlunda snäll igen.
(oj…nu kom jag av mig lite…fick just en lång varm kram av ena sonen..finns väl inget som kan få en grinig morsa att tina upp och bli snäll så fort som det…är så tacksam över att fortfarande få kramar av mina tonåringar…och särskilt när man vet att det är just för att de känt att man verkligen behöver det, de vill väl ha sin glada snälla mamma tillbaka så fort som möjligt :)   )

Hur som helst så försökte jag så snällt som möjligt( han ska ju inte behöva drabbas bara för att jag är på dåligt humör även om det nog tyvärr oftast är han som råkar ut för det)  förklara situationen för sambon som tack och lov löste matfrågan genom att köpa med sig två kebabrullar hem.
Helt okej tycker jag ,även om jag är starkt emot att äta hämtmat på vardagarna, men det fick gå för den här gången och sönerna lyste verkligen av tacksamhet när de ropades ner och upptäckte vad det blev för mat på en torsdag :)

Men nu sitter jag här och känner att all irritation runnit av mig . Nu kom dessutom äldste sonen ner med sin cello och det är riktigt sköna toner att lyssna till.
Fast vår långhårskatt Rasmus gillar inte stråkinstrument och efter att ha varit här och strukit sig emot spelmannen…eller spelmännen då sambon tagit fram fiolen också, så väljer han nog att gå ut istället om han inte lyckas få dem att sluta spela.  Lite lustigt är det att han är så emot det, för de andra katterna reagerar inte på samma sätt, men så kommer han också från en riktig spelmansgård  (från Göras Leif i Östbjörka)
och förmodligen fick han nog av fiolmusik under de tolv veckor han bodde där som kattunge :)

Men nu vill jag avsluta med några roliga,tänkvärda och vackra  citat.  Ska snart lämna tillbaka boken så det gäller att passa på.
Det första är roligt bara för att det var nog lite så jag kände att livet var ett tag här under kvällen när det verkade som om piggsvinet nog var mitt egentliga ”kraftdjur” och inte vargen som jag annars är 99% säker på att det är.

I alla fall, här kommer citaten:

”Livet är bara den ena jävla saken efter den andra”
Elbert Hubbard (1859-1915) amerikansk författare

”När en kvinna tiger är det alltid för att hon vill säga något”
Elinor Glyn (1864-1943) brittisk romanförfattare

”Kvinnor älskar enkla saker här i världen – män”
Okänd

”Måttet på kärlek är när man älskar måttlöst”
Augustinus (354-430) romersk kyrkofader

”Jag föddes när du kysste mig, dog när du lämnade mig, och levde några veckor medan du älskade mig”
Gloria Grahame (1925-81) amerikansk skådespelerska

”I svartsjukan finns mer egenkärlek än kärlek”
La Rochefoucauld

”Att dricka dränker inte bekymren utan vattnar dem”
Engelskt ordspråk

”Man bör säga sanningen men alla sanningar bör inte sägas”
Drottning Kristina

”vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt”
Francoise de voltaire

Skulle kunna hålla på med det här  hur länge som helst men nu måste jag sluta!

Godnatt!
Britta  :)

2 Responses to “Irriterad !”

  1. fixan skriver:

    Hihi! Jodå pannkakseländet är glömt! Behövdes nog bara en tonårskram för att bli av med den aggressionen! :)
    britta

  2. Göran E skriver:

    Kan ju bara inte låta bli. Ett av dina citat är ju klockrent då det inte kan vara annat än detta som är motsatsen.
    Motsatsen till detta ”Kvinnor älskar enkla saker här i världen – män”
    kan ju inte annat än vara
    ”Män gillar komplicerade saker – kvinnor”. (Göran Erlandsson)

    Hoppas du trotts dina bekymmer med pannkakorna ändå är positiv. För trotts mina bekymmer så lyckas ju faktiskt jag hålla mig på den positiva sidan. Hade jag inte varit det så hade jag inte så snabbt kommit på citatet :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu