Godmorgon :)

mars 19th, 2011

Känns så bra att kunna säga godmorgon och verkligen mena det. Tog nämligen ett par gin drinkar igår och nuförtiden brukar det räcka för att jag ska vakna med både huvudvärk och illamående, men nu sitter jag här kl 8 på morgonen och har till och med fått i mig frukosten utan problem.
???Nästan lite för bra för att vara sant och kanske kommer verkligheten ikapp mig snart, men jag borde ha känt av något vid det här laget.
Förresten så kan man inte må annat än bra, och bli annat än glad, med en sådan underbar morgonstund tillsammans med solen som lyser in genom köksfönstret.
Idag finns i alla fall alla chanser att få en stund i solstolen ute på bron, förmodligen tillsammans med en katt eller två ;)

Vet inte vad som hänt med mig den här vintern, men har faktiskt inte haft den där känslan av hopplöshet och uppgivenhet över att det aldrig blir vår någon gång.
Vid den här tiden brukar jag väl i det närmaste känna mig både deprimerad och frustrerad över att allt bara är vitt och vitt ute, vart man än tittar, men som idag kan jag till och med tycka att det är vackert.
Vet att jag gjorde ett inlägg för ett par eller tre veckor sedan som hade överskriften ”känns som om det räcker nu” där jag skrev att jag fått lite nog av vinter, men den där riktigt djupa, gnagande och äkta känslan av att nästan inte stå ut längre har inte fått fäste i mig i år.
Eller så är det så enkelt som att jag nu, efter snart 40 år insett att det faktiskt blir vår ändå, hur mycket snö det än kommer i både mars, april och till och med maj ibland…????  Otroligt vad intelligenta vi människor är  ;)
Fast när jag tänker efter så har det nog inte med åldern att göra eftersom min mor som häromdagen kom in och hälsade på en stund, allvarligt och ärligt sa.
”Har du varit på ditt jobb och tittat???Guud vad med snö det är där!!Hur ska ni kunna börja arbeta där snart, det är meterhögt med snö på gravarna…ojojoj..det kommer aldrig att hinna töa bort!”
Hihi! Visst är det en komisk inställning hos någon som är inne på sitt 66:e år!
Skulle ju ha frågat om det någon gång under hela hennes livstid legat metervis med snö kvar på marken i maj ?

Nej, det har alltså med inställning och inte ålder att göra och tack och lov för att jag ”redan” (om vi jämför med min mor i alla fall som är 26 år äldre)  har fått den insikten när det gäller årstidernas växlingar. Det är bara att hänga med och försöka se det positiva i varje ny dag, vare sig det snöar, regnar, stormar eller vid andra mindre trevliga väderlekar.
Vi kan ju ändå inte påverka vädrets makter…tack och lov för det….för tänk vilket krig det skulle bli, med tanke på hur olika vi är när det gäller favoritårstider och vilken av dem man tycker att man får ut mest av.
Sen kan man ju faktiskt flytta om det är så att man tycker att vintern är antingen för lång eller för kort här, men vi svenskar vill ju gärna ha lite att gnälla om och vädret är väl det största ”gnällämnet” för många av oss  :)

Men nu får det här bli ett ganska kort inlägg, ska se till att ”komma ur pyjamasen” och gå ut till mina väntande djur. Tuppen gal så det hörs ända in hit i köket :) Gillar verkligen ljudet av det. Tycker att det talar om att vi har en ny orörd dag framför oss som det står oss helt fritt att använda till det vi vill, (ja om man nu inte måste åka och jobba eller så, men det har väl också med inställning att göra, för även en arbetsdag kan ju bli bra om man går in i den med positiva förväntningar :) )


Avslutar med den här bilden som jag inte tänker avslöja vad den föreställer än, men tar gärna emot gissningar ;)

Britta

2 Responses to “Godmorgon :)”

  1. fixan skriver:

    Jadu Göran! Du kan nog ta åt dig en hel del av den äran eftersom vi är bra på att påminna varandra om positivt tänkande :)
    Och jag får väl lov att erkänna att vintern kan vara otroligt vacker också !

    Britta

  2. Göran E skriver:

    Yees, jag har äntligen lyckats övertyga dig att vintern faktiskt är vacker. Som jag har kämpat :-)
    Jaja, jag gillar också våren och sommaren lite mera men vinter är vacker ändå.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu