Blåöga eller arbetskläder :)

april 25th, 2010

Ja en sak är då säker. Vill man känna hur det är att få blickarna på sig så kan jag rekommendera:

1)  Om man vill ha lite extra uppmärksamhet från männen, skaffa blåöga. Går ju att sminka ett om man inte vill springa och krocka med stolar o dyl. Under min ”blåögstid” märkte jag att det faktiskt var männen som tittade mest.

2) Om man vill få kvinnorna att reagera så ska man gå på samhället i arbetskläder en lördag. Oj oj oj, vilka blickar en helly hansen jacka och ett par småskitiga arbetsbyxor kan dra åt sig :)
Ja, jag kanske borde tänka mig för lite mer men eftersom jag hade trädgårdsdag (och sällan går i något annat än arbetskläder under sommarhalvåret) och skulle passa på att panta lite burkar medan sambon gjorde andra ärenden så åkte jag med honom ner.

Avsmak är ett lindrigt ord för vad de blickarna verkade vilja förmedla.
Men som jag brukar säga så får väl var och en skämmas för sig själv. Jag har aldrig, och kommer förmodligen inte heller att bli något ”modetroll” som känner att jag måste springa omkring och se ut som alla andra bara för att det är på modet just nu.
Jag trivs i mina arbetskläder och känner mig mest bekväm i dem helt enkelt.

Visst kan det väl kännas kul att göra sig fin ibland, men när man sällan tar sig råd att köpa nya kläder, så är det inte så ofta man får just den där känslan av att man tycker att man är fin och fräsch.

Det finns så mycket annat jag  vill och behöver lägga pengarna på och tack och lov så känner jag heller inget måste, när det gäller att visa upp en särskild fasad inför andra.

Någon måste ju se till att bevara ”byfånar och original” som håller på att dö ut, och jag räknar mig gärna till en av dem som faktiskt vågar visa och stå för att vara den man känner sig mest bekväm som, sen får andra tycka vad de vill.

Britta :)

3 Responses to “Blåöga eller arbetskläder :)”

  1. Göran E skriver:

    Haha, ja egentligen får du väl vara hur elak som helst mot dig men jag håller med dig man får skämta om det. Så länge man förstår skämten. Tyvärr finns det ju de som absolut inte förstår varken skämt, ärlighet, allvar eller vad det nu kan vara.
    Själv har jag ju försökt vara ärlig och öppen men det blir det ju bara skit av har jag märkt så det blir nog inte så mycket skrivande på min blogg på ett tag. Och blir det så blir det bara fakta. Har nämligen misstankar om att det finns de som tar information därifrån för att sprida rykten och att förstöra.

  2. fixan skriver:

    Ja jag är nog för bekväm för att ändra mig ifråga om kläd och hårstil, men vem vet, snart kanske 40 års krisen kommer och jag springer omkring här i en massa märkeskläder (som väl egentligen är det tråkigaste som finns eftersom de inte säger något om människan mer än att man har råd att köpa dem) och försöker se ut som 20 igen :)
    Kan ju bara önska mig lycka till med det :)
    Eller var jag elak mot mig själv nu igen enligt dig ?
    I så fall var det inte meningen men man måste ju se humorn i det hela. Ardenner benen nedtryckta i ett par stövlar som jag aldrig mer får av mig , kort kort kjol med åderbråcken fullt synliga, hihi vilken höjdare!
    Men nej, det hoppas jag att vi ska slippa!

    Britta :)

  3. Göran E skriver:

    Du gör så rätt, det är inte kläderna som gör människan. Även om det nu är så att vissa måste klä sig rätt för att bli något. Eller tro att de är något. Fortsätt du med din stil av kläder och behåll den personlighet som du äger så blir allting bra.
    Vad andra tycker är och tänker är precis som du säger, det får stå för dem.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu