Bloggledigt!

januari 12th, 2019

Idag vid frukosten bestämde jag mig för att lägga ner bloggandet för ett tag framöver.
För trots att jag kanske bara gör ett inlägg i veckan numer och trots att jag säger att jag bara gör det för att jag tycker att det är så roligt och bara när jag känner att jag verkligen har ork och lust….så blir det ändå en slags ”smygstress” som ligger över en om att man borde väl skriva lite oftare ändå!!

Har insett att jag MÅSTE börja ta hand om min kropp mer och verkligen lägga all tid och energi på det. (kom ihåg att en introvert hsp:are inte har lika stort ”energikonto” som en extrovert icke hsp) Har haft såå förbaskat ont i högersidan de senaste tre dagarna och varit såå trött så att jag i torsdags efter jobbet först lade mig och sov i en och en halv timme efter lunch, gick upp och tog lite te och macka och sen gick tillbaka till soffan och sov ytterligare en och en halv timme.

Det är inte helt normalt för mig!!

Ja det är väl knappast normalt för någon överhuvudtaget? Särskilt inte när man bara jobbar 75%?
Nu kan det visserligen kanske vara så att jag har fått någon liten ”släng av” det förkylningsvirus som härjat i äldste sonens kropp ett par veckor men…?…..har ju inte haft några andra vanliga förkylningssymptom så lite tveksamt om det är det?

Förmodligen så är det helt enkelt bara så att jag nu efter strålbehandlingen såklart är ”skörare” (stavas det så?) i kroppen och då särskilt i min redan innan, känsliga högersida.

Det i kombination med den trötthet jag kan känna efter en ”social”dag på jobbet gör nog att jag mycket lättare ”får slut på batteri”…förbrukar mer energi än vanligt…ja ni fattar!

Veckan nu efter jullovet började bra och tyckte att jag kände mig skapligt ”i form” för att börja jobba igen. Hade visserligen lite ont då också men absolut inte på ”värsta viset” om man så säger!
Har ju vant mig vid att ha lite ont mest hela tiden och kan hantera det …..när jag är ”pigg i huvudet” vill säga! (får ju en massa hjälp med det onda av Sv också så lite vanligt ”vardagsont” har inte varit något större problem).

Jobbade på glad i hågen, städade, fejade, pratade massor med mina kära kollegor som jag inte träffat på länge och ja….ni vet …kände mig bara glad och att jag uppskattade livet helt enkelt!

Tre dagar gick det sen….PANG…torsdagen kom ”klubban i skallen”  :) ….inte i form av huvudvärk, utan en trötthet som jag kände redan på morgonen, plus den där elakt dova värken långt in i musklerna någonstans under skulderbladet och ända ner till slutet av revbenen.

Gäspade mig igenom jobbtimmarna och försökte jobba lite snällare med högerarmen och sen ja…sen sov jag ju mest efter att jag kom hem.
Vaknade vid fem, segade mig upp, försökte göra mina vanliga sysslor…städa kattlådor, mata djuren, göra matsäcksmackan osv…åt middag….dråsade ner i tv soffan igen och kröp sen ner i sängen vid nio.

Brukar ju lägga mig ännu tidigare men tänkte att när jag sovit så mycket på dagen så lär det väl bli svårt att somna men….inte då….somnade ganska direkt och vaknade bara en gång på natten för ett toabesök.

Tröttheten höll sig kvar lite även igår men inte lika illa som under torsdagen, men det superonda har ännu inte släppt trots att jag smörjt med smärtstillande salva, tagit tabletter, legat och tryckt bort lite spänning med golfbollen (ligger på golvet med en golfboll under högersidan som effektivt brukar kunna få extra onda punkter att ge med sig) .

Så därför tog jag beslutet idag att ha en längre bloggpaus eftersom allt jag gör med datorn förvärrar det onda. Särskilt när jag sitter och håller på med bilder och redigerar och flyttar för att kunna ha med dem i bloggen.

Tråkigt på ett vis då jag tycker att just hålla på med bilder, visa upp dem och skriva lite är något av det roligaste jag vet men…har inte ”råd” att kosta på mig det just nu.
Råd i form av både psykisk och fysisk energi alltså!

Måste helt enkelt släppa tankarna på (som faktiskt mal i huvudet varje dag) att ta mig tid att göra ett blogginlägg, och ägna min fritid mer åt att ta hand om kroppen och försöka få den lite starkare igen.

Så nu blir det mer promenader, yoga, stretching, och någon form av regelbunden mild styrketräning för att stärka upp högersidan.

Förhoppningsvis är jag tillbaka om någon månad med lite större ork och energi? Eller så tittar jag in ibland med ett inlägg som det här utan bilder? Men det är ju så oerhört tråkigt som läsare.
Nåja….ha det gott så länge och kom ihåg att vi är på väg mot ljusare varmare tider nu  :)

44

För man måste ju vara positiv…eller hur  ;)
Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu