Mer än halva julen ute!

januari 4th, 2019

IMG_7360

Näst sista lediga dagen…och den har verkligen varit bra! Imorgon räknas inte riktigt som en ledig dag då vi åker till Hälsingland över dagen!
För en hsp:are som jag räknas en sån grej mer som en energislukande arbetsdag, trots att det naturligtvis är trevligt att hälsa på Svs barn och barnbarn en sväng.

En ledig dag för mig är när jag får vara hemma hela dagen och gå här och städa, pyssla, dona och fixa med både de vanliga sysslorna som alla måste göra dagligen, plus lite extra.
Som idag när yngste sonen åkte tillbaka till Uppsala och jag kunde ägna mig åt att städa hans rum plus mitt eget sovrum som var fullkomligt invaderat av i smyg bortstädade tomtar och julpynt.

Och inte nog med det! Idag skedde nämligen ett litet under här då Sv plötsligt säger att jag kan få städa bort hur mycket jag vill av julen.
????
Väldigt oväntat måste jag säga och nästan så att våra roller blev ombytta istället då det nu var mera jag som kände att vissa ”julsaker” faktiskt kunde få vara kvar ett tag till.

IMG_7362

Granen tex, som jag ju klätt om från röda kulor till kulor i guld och silver (äkta såklart)  ;) ?? eller???…..just bara för att stå ut med den ända till tjugondagen då det är giltigt att slänga ut den vare sig vissa i familjen vill eller inte!

IMG_7363

Och julkrubban som Sv har kvar efter sina föräldrar och som jag vet betyder extra mycket för honom just för det. Den är inte så ”julig” så att det ”sticker i ögonen” på mig, så den fick stå kvar uppe på finskåpet.

IMG_7365

Och min absoluta för året nyinköpta favorittomte som jag nog ska behålla framme hela året…

DSCN4475

…som ”avbytare” åt den andra hustomten som faktiskt redan varit med ett helt år och nog behöver lite välförtjänt vila i garderoben.   :)

 

IMG_7340

Taveltomten i köket får också sitta kvar ett tag till då den faktiskt är en väldigt mysig vinterbild också….

IMG_5712

….och alla Nittsjötomtar  i glasskåpet såklart!

IMG_7367

Annars är det så gott som helt ”tomtesanerat” nu och såhär såg det ut i mitt sovrum innan jag tog fram mitt trollspö…svingade det och mumlade en hemlig formel om att alla tomtar skulle hoppa ner i sina lådor och packa in sig i garderoben  …och vips…

IMG_7370

….det funkade faktiskt!

Himla bra att ha ibland det där trollspöt…    ;)

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu