Och snart dags för det andra…

december 8th, 2018

Ljuset alltså!
Som vanligt har det gått alldeles för långt mellan mina inlägg…men men…skyller på allt ”julstök” man håller på med nu och även på min egna lathet förstås!

Tänker dock nästan varje dag att jag ska ta lite bilder och bara skriva lite sådär allmänt om det som händer i ”julstökarlivet” just nu men…det verkar vara långt från tanke till handling!   :)

Nåja….en känsla jag fick häromdagen och som jag tänkte skriva lite om då var i alla fall det här med att känna sig rik…utan att för den skull ha en massa pengar på kontot…

IMG_7271

 

…och det som just då fick mig att känna det var när jag tassade ut på brokvisten vid fem på morgonen för att hämta tändved och näver….såg den fyllda korgen ….

IMG_7276

…och visste att det snart skulle brinna en sprakande brasa i vedspisen medan jag åt min gröt….det är rikedom för mig det!!!

Eller i alla fall ett av exemplen på vad som får mig att känna mig rik och tacksam över livet!

IMG_7279

Något mer som känns lyxigt och som jag äntligen tagit mig för med att tillverka är dessa som jag kallar dem…”fönsterkorvar”…..

IMG_7280

…hittade ett fint linnetyg på PMU för ett tag sedan och köpte en stor säck av det billigaste riset jag kunde hitta…..

IMG_7281

…sydde ”korvarna” och fyllde dem med ris och vips….så har man ett par billiga och faktiskt nästan lite dekorativa fönsterdragsstoppare.
Tycker att det ser mysigt ut där de ligger, nästan som små snödrivor i fönstret   :)

Våra fönster är ju väldigt gamla och därmed också väldigt väldigt dragiga men…skulle inte vilja byta ut dem mot nytillverkade ändå….och förresten så skulle vi aldrig ha råd att göra det heller…det var just det där med ”massorna av pengar på kontot” som saknades ju…  ;)

Nåja…tur att man kan se det ”stora i det lilla” ändå och känna sig rik på andra sätt.

Hittills har jag bara gjort två fönsterkorvar men planen är att fortsätta tillverkningen när tillfälle ges…för det finns många dragspringor att täta….även i trappen har jag känt att man skulle kunna lägga något mot ytterväggen, för där drar det riktiga ”isvindar”på vintrarna!

Och någon risk för att huset skulle bli för tätt finns inte kan jag lova….för här drar det lika kallt utefter golven…och såå många ”korvar” tänker jag inte sy   :)

IMG_7273

Sen var tanken att jag skulle visa en bild på hur kransen jag fick av min mor förra helgen, blev efter att jag pyntat den….men såg först när jag satte in minneskortet i datorn att bilden blev alldeles suddig.

IMG_7274

I alla fall så har jag för första gången i mitt liv faktiskt köpt sk ”stjärnanis” som ju var hur söta och fina som helst att dekorera med….och sen doftar de väldigt gott av lakrits också!

IMG_7275

Fäste några sådana plus ett par kanelstänger med sytråd i bandet och känner mig väldigt nöjd med resultatet.
Kul att göra något lite annorlunda och visa att julpynt inte alltid måste innehålla färgen röd!

Är egentligen betydligt mer förtjust i ”mildare” och lugnare färger. Lugna, naturliga och sköna att vila ögonen på!

IMG_7272

Men…tomtar vill jag ju inte vara utan…och tomtar måste faktiskt få ha röda luvor …och visst har jag en massa annat rött julpynt som jag trivs med.
Lite konstigt faktiskt hur man lärt sig att ha allt det röda omkring sig kring jul och hur man faktiskt känner stämning och mys av det trots att det är en färg som känns rätt ”hård” och stickande för en högkänslig människas blick.

Men…kanske också är mycket därför som jag brukar vara ganska snabb med att städa undan julen när den väl är över?

Men nu börjar det närma sig läggdags här. Idag har vi ägnat oss åt att såpaskura vardagsrumsgolvet på knä, vilket nästan kräver att man är två då den ena måste skura medan den andra springer och sköljer och ”suger upp” lortvattnet med en ren mopp.
Så vi är ganska ”möra” i kroppen nu bägge två faktiskt. Men det var det värt…för skillnaden blir verkligen uppenbar.
Insåg att det var två år sedan sist och det obehandlade golv som det är så har det hunnit suga i sig bra nog med ”skit”under den tiden.
Syntes på skurvattnet också som genast blev sådär läskigt brungrått.
Så den som hade sköljuppgiften fick verkligen hålla igång med vattenbyte flera gånger om.

Men nu är det gjort och imorgon gör vi en ”julklappslämnarvända” till Hälsingland.
Blir bra med lite vila för kroppen!

Ha en fortsatt skön helg och kom ihåg att uppskatta det där ”lilla” som gör att du kan känna dig rik. Det där lilla som betyder så mycket mer än pengar på banken!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu