Måndag…fredag ?

november 26th, 2018

Känns ibland som om det är de dagarna en vecka består av och inget mer  :)

Arbetsveckorna rusar på i en hiskelig fart och helgerna likaså!
Gäller bara att försöka ”fånga dagen” och inse att livet liksom är ”här och nu” och inte ”sen och då”!

IMG_7237

På söndagmorgon syntes den här strimman av ljus utanför köksfönstret och med den ”sagofina” rimfrost som pryder varenda träd, buske och grässtrå nu så misstänkte jag att det skulle bli en otroligt vacker soluppgång….och det blev det…..från det här….

IMG_7238

…till det här……och så småningom….

IMG_7242

….detta…som gör en alldeles hypnotiserad av förundran. Kan sitta där på kökssoffan och bara titta och njuta hur länge som helst!  Lyssna på knastret från vedspisen och mysa på känslan av julen som närmar sig!

IMG_7240

Kommer ni ihåg ljusslingan jag skrev om för ett tag sedan? Den på 28 meter som skulle visa för rådjuren vart Lines stängsel var så att de inte skulle trassla in sig eller göra illa sig  på det….

IMG_7239

…den sitter där nu….men…den är inte 28 meter längre.

Stängslet är inte heller 28 meter längre då vi samma kväll som vi fick reda på att det varit en olycka med ett påkört rådjur som också tydligen sprungit in i nätet på den släckta delen naturligtvis tog bort både slinga och stängsel där.

Först trodde vi att rådjuret enbart hade skadat sig på stängslet och trasslat in sig något fruktansvärt i det men när Sv senare ringde och pratade med han som avlivat det visade det sig att det blivit påkört och brutit två ben och att vi inte skulle känna oss skyldiga till lidandet.

Visserligen hade det säkert innan det blev påkört varit inne i vår trädgård, eftersom det syntes på det tillknölade stängslet att något hänt där men tack och lov så var det inte vi som var huvudorsaken till att det behövde avlivas.

Men hur som helst så är nu den nedsläckta delen av stängslet borttagen så att rådjuren kan gå där så mycket de vill och leta äpplen utan risk för att göra illa sig.
Trafiken är ju fortfarande en fara såklart men det är ju ändå inte något som vi kan påverka.

IMG_7241

Delen som fortfarande lyser låter vi vara kvar även om vi nu måste hålla koll på Line när hon är ute, för nog är det mysigt också med lite ljus i mörkret.

Men nu är det dags att stoppa lite kvällsmat i magen och sen mysa ner sig i tv soffan  :)

Ha en fortsatt skön kväll!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu