Nyårspromenad till Nisse!

december 31st, 2015

DSCN2240 - kopia

Jag och Line är ”gräsänkor” idag då husse är med ”herrarna” och fixar nyårsmiddag. Vi turas om vartannat år att låta damerna och herrarna hålla i hela kalaset så det känns ju alltid lite lyxigt att slippa göra någonting och sen bara göra sig i ordning och komma dit och sätta sig vid dukat bord.

”Vi” är jag, mina två systrar och två kusiner. Och visst är det väl trevligt med lite nyårsmat och umgänge men…ärligt talat…så skulle vi nog båda lika gärna vara hemma i lugn och ro.
Ja vi är nog ena riktiga tråkmånsar egentligen men man kan väl inte rå för hur man är och känner. Jag har liksom fått så himla nog av fest och sena kvällar och känner det nästan mer gruvsamt än förväntansfullt inför såna evenemang. Ja inte för att jag någonsin varit världens ”partypingla” men nog har jag kalasat en del i mina da`r!

DSCN2241 - kopia
Nej jag känner helt enkelt inget behov av det längre och det är väl så att vi alla utvecklas olika. Hellre är jag hemma med vovven och guben min och tar härliga promenixer i naturen.Det räcker liksom för mig.
Nåja. Nere hos Nisses grav är det alltid lika lugnt och fint. Han har en skaplig utsikt där han ligger och vore jag miljonär så skulle jag bygga mig ett hus därnere.    :)

DSCN2244 - kopia

Det lilla rostiga hjärtat som sitter där är ett mysterium för varenda gång jag kommer dit så måste jag böja till det, ja så gott det går i alla fall.
Det har en förmåga att böja sig nedåt marken och jag vet inte om det är fåren som brukar gå där på somrarna som lyckas få det så? Kanske kliar de sig emot det eller nåt?

DSCN2245 - kopia
Hade sekatören med så knipsade lite gran och lingonris och hittade en torkad blomma av något slag att göra lite extra fint med. Synd att skärpan inte kom just på blomman….   :) …..typiskt mig!

DSCN2242 - kopia

Men hade lite fullt sjå med att hålla koll på min lilla ”löparvovve” så att hon inte skulle få för sig att sticka iväg och nosa upp någon friare. Men märker stor skillnad på när hon är ensam med mig och inte. Är Sv med då är hon betydligt tuffare och modigare när det gäller att springa långt ifrån oss. Men när vi två är ensamma är det som om hon tycker att hon måste hålla koll på matte för hon håller sig hela tiden inom synhåll och kommer direkt när jag visslar i pipan.
Skönt det, men för säkerhets skull fick hon mest vara kopplad idag. Någon tjuvparning har vi inte lust med.   :) Så någon friare blev det inte, men däremot lyckades hon tjuva min ena handske när jag pysslade på graven och jisses vad stolt hon blir när hon får tag i den.
Hoppar och slänger med den precis som om hon säger ”Haha, titta vad jag har!”
Men hon kommer och lämnar tillbaka den om man säger till ordentligt.

DSCN2246 - kopia

Fick förresten syn på en pinne som jag inte sett därnere förut och det visade sig vara en av syrrans katter som också fått en grav där. Lemmy hette hon och blev inte särskilt gammal till skillnad från Nisse som blev 18 år. Kommer inte ihåg vad hon dog av men sorgligt är det i alla fall.
Gjorde lite fint åt henne också när jag ändå höll på.

DSCN2248 - kopia

Sen gick vi igenom min favoritskogsglänta hem igen. Helt underbart solljus nu…men det vet jag att jag tjatar om hela tiden   :)

DSCN2250 - kopia

”Hallå….någon som sett en stilig, potentiell friare???”

Men nu ska vi nog passa på att sova lite middag inför kvällen. Fattar inte hur jag ska orka vara vaken till tolv? Får väl se hur det blir med det. Sv känner av en förkylning som börjat lite smått så vi får väl se hur länge vi blir med.

GOTT NYTT ÅR på er och tänk er att 2016 blir ett riktigt toppenår     :)

Britta 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu