Varför inte en vecka tidigare?

december 29th, 2015

DSCN2192

Precis så vackert som det var idag när man vaknade hade det väl kunnat få vara för bara en vecka sen? Nog är det lite väl ironiskt att det nu helt plötsligt ska bli sådär vintervackert som det faktiskt kan vara i detta land när det så vill.
Tog med mig kameran ut på ”morgonkissen” med Line men tyvärr så var det dels så förbaskat kallt om fingrarna och dels så hade jag full sjå med att hålla koll på våran lilla löparfia mellan bilderna. Menar alltså att ha koll på henne så att hon inte smiter iväg och letar karlar nu när hon löper för fullt. Sen en sak till som är lite tråkigt när det gäller att fota ute på våran gård är att dessa förbaskade elledningar hela tiden ska vara i vägen. Åt vilket håll man än ”siktar” så nog ska dessa svarta fula ”streck” lyckas komma med och förstöra hela intrycket.
Därför blev den här bilden så suddig då den var ordentligt inzoomad.

DSCN2193

Nåja. en liten aning om hur fint det var därute får man väl i alla fall med detta rosaskimrande ljus och frost på träden.

DSCN2195

Men som sagt så var det någon som behövde ett extra öga på sig då hon väldigt gärna försöker att slinka iväg lite snyggt sådär om man tappar fokusen för länge.
Man måste ju nosa längs vägkanten för att upptäcka  vilka potentiella friare som varit i farten idag? Liiiite längre bort från gården varje gång.

Det här är i alla fall alldeles lagom med vinter tycker jag …eller …ja lite mer snö så att man kan åka skidor är väl helt okej, men så mycket kallare behöver det inte bli.
Minus 8 som det var nu på morgonen är en bra morgontemp, sen kan det gå upp till ca 3/4 minus på dagen. Helt perfekt och lagom kallt!
Och frost på träden får det gärna vara ända fram till mars åtminstone. Det borde vara standard att träden var vita på vintern likväl som de är gröna på sommaren.
Tänk va fin vintern skulle vara då!

Ha en fin vinterdag och njut av den för det sägs att plusgraderna snart är på väg igen tyvärr. I början var jag ganska nöjd med plusgrader i december men sen hörde jag att älgarna tydligen mår riktigt dåligt av värmen i sin tjocka vinterpäls så några minus får det gärna vara. Är ju bäst för hela naturen i sig om den får sin köldperiod också såklart. Det allra bästa vore riktigt kallt i ett par veckor utan snö så att fästingarna fick sig en ordentlig omgång. Är ju ingen nytta med dem ändå och de ökar ju lavinartat nu när vi har så milda vintrar.
Usch!
Hörs och ses!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu