Pepparmynta…!

augusti 9th, 2015

DSCN1434

 

Om man tycker om te, och om man inte har en pepparmynta i sin trädgård så rekommenderar jag verkligen att skaffa en. Bladen doftar som ett tuggummi man brukade köpa när man var liten. Ni vet såna där tunna,mjuka, avlånga, rektangulära ”blad” som är inslagna i en bit tunn folie. De finns nog fortfarande men köper så gott som aldrig tuggummi nuförtiden. Smaken heter i alla fall ”Spearmint” och det är precis så som te gjort på pepparmynta smakar…precis så!

Så förbaskat gott och så förbaskat god doft så att man bara vill snuuuuusa i sig doften med låååånga djupa andetag. Man får liksom aldrig nog!

Så har ni en trädgård men ingen pepparmynta, skaffa en. Men se till att gräva ner en hink utan botten först som ni planterar den i för den har en förmåga att sprida sig något alldeles otroligt. Så svårodlad är den inte, tvärtom. Själv har jag endast använt de färska bladen när jag gjort te men egentligen borde man väl torka dem så att man har ett förråd till vintern också. Jag dricker det enbart för den goda smaken men tydligen så har pepparmyntan väldigt god effekt på matsmältningen också. Alltså bra för känsliga och krånglande magar med typ gasbildning osv. 

DSCN1437

Jag och Findus sitter här ute på brokvisten och njuter av de sista solstrålarna för idag. Tänk att vi ändå fick lite sommar igen. Man vill liksom inte missa en enda liten stund av den nu. Den här helgen har ägnats åt rensning av grusgång, rensning av hängrännor, gräsklippning och fönstermålning. Eller ja..det är Sv som målat fönster och jag har gjort det andra. Känner mig ganska nöjd och har verkligen njutit i fulla drag av att få  vara hemma på gården och ”fixa och dona”! Sv bara ruskar på huvudet när jag säger att rensa grusgång är roligt, likaså att rensa hängrännor och även att klippa gräs. Jag säger bara att ”om jag inte tyckte att sånt var roligt, då skulle jag inte bo såhär heller!” För så är det ju. Ska man ha hus och gård så måste man också vara beredd på att det alltid, alltid, alltid finns något som måste göras. Gillar man inte att vara hemma och sköta om hus och hem så ska man absolut bo i lägenhet, eller ja… i något man hyr i alla fall. 

Och visst kan det väl kännas som om att det finns för mycket att göra ibland men …jag har nog hellre den känslan än att jag sätter mig i en hyreslägenhet. Kanske att man i framtiden när kroppen inte riktigt orkar längre, känner att det vore okej, men i så fall ska jag i alla fall ha ett litet sommarställe någonstans. 

Men jag hoppas att jag kommer att orka bo i hus länge länge för det är vad som passar mig bäst. Kanske inte här eftersom det är onödigt stort för två och senare förmodligen en person när Sv inte finns hos mig längre, men i ett lagom litet hus med en lagom liten trädgård på ett lagom avstånd till närmsta granne.

Men vad vet man om livet egentligen. Det är bättre att ta dagen som den kommer och göra det bästa av den istället för man vet aldrig vad morgondagen har att ge.

Britta

2 Responses to “Pepparmynta…!”

  1. fixan skriver:

    :) förstår dej precis Pernilla! Alltså känner vi ganska lika ! Tror faktiskt att du till och med kommer att gilla rensandet när du får göra det åt dej själv, i din egna trädgård och när du vill. Till och med ogräsrensning kan vara ”meditativt” om man bara gör det utan tankar på att det absolut måste bli klart under en viss tid. :)

  2. Pernilla skriver:

    Det är precis det här jag längtar till när det kommer till hus!
    Jag vill ha en gård att gå och pyssla på, jag vill kratta gräsmattan, beskära buskar och träd, skotta snö, klippa gräs och bära ved! (det jag minst vill är att rensa land men får jag bara det där huset så kan jag gå med på det också!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu