Dags för stora vårskriket!!!!!

mars 22nd, 2011

Okej……… som jag väntat på att få skriva detta!
Nu är det vååååår  !!  :)

Visst kommer det fortfarande att bli många minusgrader, och visst kommer marken att åter täckas av snö…många, många gånger, men idag….och förhoppningsvis även imorgon, är det faktiskt VÅR!!
Nu vågar till och med jag släppa fram känslan helt och fullt !
Vi har klarat av ännu en vinter  :)

Det känns i hela kroppen nu att någonting liksom börjar vakna. Sakta men säkert, sträcker det på sig och gäspar högt och länge efter en flera månader lång och djup sömn.
Och den här gången är det på riktigt. Vare sig det kommer en meter snö till eller inte, så har känslan vaknat och kommer inte att lägga sig till ro igen förrän i november, december någon gång. Känner att det är dags för en av mina dikter tillägnad våren nu.

Välkommen våren

Solen värmer helar fyller
hela min kropp med liv och lust
varsamt fyller strålarna själen
med brygden av sin livgivande must

Sekunder innan själen tömdes
och vintern frös den till livlös is
grep våren tag om det hopp som gömdes
och väckte den med sin ljumma bris

Av Fix Britta Karin Andersson feb-10

Kan verkligen förstå Ronja Rövardotter när hon känner att det är dags för ett vårskrik. Det är ju precis så det känns att man skulle vilja göra. Åka ut långt bort i skogen någonstans och bara ropa och skrika ur sig allt som känts tungt under vintern, och liksom ”städa ur” inombords.
Ut med det gamla och in med nya friska energier. Nya drömmar, nya härliga upplevelser att se fram emot! Men vänta nu….? Hur var det nu med det här att leva i nuet som jag skrev om för ett tag sedan??  :)
Och inte bara tänka på det som ska hända sen, och då när man ska göra det, och det där osv.
Men egentligen så kan man faktiskt både njuta av nuet och se framåt på samma gång, eller hur?
För så länge man fortfarande njuter även av det man har för stunden,  så kan det väl inte vara fel att tänka på sådant som kommer framöver också?
Jag njuter verkligen av den här stunden, här och nu, därför att ”känslan” har vaknat inombords.
Vårkänslan som kommit för att stanna för den här gången. Känns ungefär som att ha simmat över en å och tagit sig över till andra sidan, inte förflyttas man plötsligt tillbaka till sidan man simmade ifrån, även om man nu skulle råka göra illa sig på något eller vädret skulle bli sämre. Man har ju fortfarande nått det stora målet som var att ta sig över.
Det är lite så jag tänker med alla de ”bakslag” som man bara vet kommer innan sommaren vunnit striden om årstiderna. Att även om det snöar ett dygn i sträck och hela marken blir alldeles vit igen så är vi ändå snart inne i april……….OOOHHPS!!!!!!! HJÄLP VAD RÄDD JAG BLEV!! Ursäkta det underliga avbrottet men helt plötsligt öppnades dörren in till sambons sovrum alldeles bredvid mig!!!  Han är inte därinne och inte var det någon katt heller….det är inte ens någon lampa tänd där…..hm.?….nu kom jag på att det de senaste dagarna varit lite mysko med strömmen härinne?? Och vilka är det som gillar att mixtra med ström??
Jo våra nära och kära som ”kilat vidare” till andra sidan såklart….? undrar vem det nu är som vill göra mig sällskap här i min ensamhet?????
Farmor tror jag…..brukar få känslan av mormor eller morfar men nu tror jag att det är farmor, och känns det så ,så är det nog så.
Någon är det i alla fall för nu känns det sådär ”kyligt” på armarna. Kanske ska tala om för de som inte är så ”insatta” att bara för att det känns kyligt så betyder det inte att det är något kallt och ont, det är bara så vi brukar känna av andlig aktivitet. Vet inte varför men vi är ju liksom inte ”på samma våglängd” så att säga  :)

Nåja, vart var jag nu? Kom liksom av mig med vårpratet.
I alla fall så såg jag att det börjar töa av rejält ute på gården nu, och i år ska jag försöka hålla efter och städa undan där det dyker upp sådant som blivit kvar på marken sedan vintern kom och täckte över det.
Så imorgon ska jag försöka att vara mest utomhus och plocka och ”fixa” lite som en tidig inledning på utesäsongen. Hönsen ska också få det städat. De har förresten också börjat sin utesäsong nu och man ser verkligen hur de njuter av att hitta gräs och jord igen.
Men nu känner jag att det kommer lite huvudvärk smygande….(också typiskt för andebesök)…så det får vara färdigt med datoranvändning för ikväll så återkommer jag nog imorgon.

Ha det bra! Och njut av takdropp och fågelkvitter! (I alla fall av det som droppar utomhus ;)   )
(Nu ska vi se vad farmor har på lilla hjärtat  ;)   nejdå, skoj, skoj, brukar inte lyckas få reda på det )

Britta  :)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu