Höst i ”fisheye”!

september 25th, 2017

FSCN4136

Livet fortsätter och hösten fortsätter…med andra ord så är allt som det ska vara!

Är glad att man kommit så pass långt i livet så att man börjar uppskatta det mer och mer! Att man insett att varje dag är guld värd och att man ser till att njuta av det man har istället för att gå omkring och vara missnöjd över allt det man inte har.

DSCN4130

Jobbet med grusgången går också framåt och fortsätter i en lugn men säker takt. Bit för bit, dag för dag, någon timme nu och då och …

DSCN4129

…nu är jag nästan framme vid svängen mot uthuset. Eftersom det kommer en 90 gradig sväng nu så ritar jag upp mina markeringar som ”smala tårtbitar” ett tag tills ”kurvan” är tagen  :)

Jag ritar alltså upp en gräns för varje dag som ett mål för hur mycket jag ska göra och på det viset så bara måste det ju bli färdigt till slut  :)

FSCN4135

Visst känner jag ibland att jag skulle vilja ta mer än det jag ritat upp men…har äntligen lärt mig att om jag vill ha en någorlunda bra fungerande kropp som orkar med både på jobbet och hemma så är det bara att snällt avsluta när dagens gränsdragning är nådd!

Är bara att inse att man inte är 25/30 år längre då man kunde pressa kroppen så att man knappt stod på benen på kvällen. Visst fick man väldigt mycket gjort…..men…..är det verkligen värt det??
Nej!! Vill ju ha en samarbetsvillig kropp i många många år till.

DSCN4125

En som verkligen inte sliter ut sig och vet hur man ska spara på sin kropp är väl våran Rasmus som är på god väg mot sitt 19 de år och tillbringar största delen av dagen på kökssoffan och senare på kvällen tillsammans med oss i tv soffan   :)
Men än är det ”liv i gubben” och trädklättring och tokrusningar ute på gården ingår fortfarande i hans liv.

DSCN4131

Men nu är det dags att äta lite kvällsmat och sen känns det som om det kanske är dags att ”dyka ner” i pyssellådan och påbörja ett litet ”projekt” som jag fått en idé om.

Men vi får väl se om inspirationen infinner sig?  :)   annars blir det väl en annan dag för som en klok gammal rättvikare påstås ha sagt  en gång så ….finns det miljoner av dagar!

Och det är ju så sant!

;)

Britta

 

 

4 Responses to “Höst i ”fisheye”!”

 1. fixan skriver:

  Jo men tänk vad många som går hela livet utan att ens ge det och kroppen sin en chans! Förstår dock din tanke där men tänk också att just tack vare att du upptäckt det här med träningen nu på ”äldre dar” så kommer du också att få många år till på dej att njuta av den.
  Sägs ju att man förlänger livet en hel del genom träning och dessutom minskar risken för att bli (”kollrig” som ni leksingar väl säger ) :) i huvudet!
  Hjärnan ska tydligen må väldigt bra av fysiskt träning också så bättre att se livet från ”nu och framåt” och göra det absolut bästa av det istället! :)

 2. Göran E skriver:

  Ja det känns väldigt bra just nu. Synd bara att man skulle bli 48 år innan man förstod att man mådde bra av konditionsidrott haha

 3. fixan skriver:

  :) låter som om du hittat en bra balans mellan vila och träning. Härligt! Ska också försöka komma igång igen med lite mer träning av både kondition och styrka. Kom av mig vid den senaste förkylningen som satt i flera veckor men nu är det snart dags att ta tag i det.
  För hur det än är så mår man ju bättre i både kropp och själ av träning.
  Ha det bra och hälsa! :)

 4. Göran E skriver:

  Det är helt rätt. Man ska sätta upp mål och hålla sig till det. Själv tränar jag ju en del men har också mina mål uppsatta. Och det gäller att hålla sig till dem.
  Men man måste även vara beredd på att ändra dem om man känner att kroppen inte orkar med. I mitt fall har det dock mer varit så att blir jag slö en period så stelnar kroppen till och då får jag problem. Så varannan dag har visat sig fungerar bra för mig att träna.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu