En natt i Strömsund!

juni 29th, 2015

IMG_0611

 

Ja igår kväll anlände vi äntligen till stugan vi hyrt för en natt i Strömsund och för att bara kosta 350 kr så var det bra standard tycker jag.
Det som saknades var dusch men det funkar faktiskt när det bara är frågan om en natt med tak över huvudet.

IMG_0615

 

Tog en snabb bild inifrån men tyvärr inte någon på sovrummet, som låg direkt in till vänster om Line. Det som är lite typiskt för dessa uthyrningsstugor är att det brukar vara enbart våningssängar vilket man förstår då det ju går att få in fler bäddar och så var det även här…men som vanligt så fixade vi till det själva genom att lägga två madrasser på golvet istället.  :)

IMG_0602 IMG_0603

 

Vädret var ju helt otroligt så vi tog en liten promenad ner till sjön som låg i närheten. Vilket väder och vilken miljö….!
Tyvärr så missade jag att fota ett av husen som stuguthyraren sa hade tillhört Beppe Wolgers, och faktiskt så tror jag att det var det huset som var med i filmen Dunderklumpen..? i alla fall så var det samma stil på huset med glasveranda vilket jag tycker mig minnas att det var just i filmen också men är inte helt säker då det var några år sedan jag såg den nu.
Hur som helst så var huset sålt till nya ägare nu och som jag förstod det så sköttes det tyvärr inte så bra längre men det kan ju ha sina orsaker.

IMG_0609 IMG_0610

 

Passerade de här stora bladen på väg ner och även om jag vet att det finns ett ställe hemma som de växer på så har jag inte kommit såhär nära förut. Riktigt häftiga måste jag säga men säkert inte så roliga att få in på sin tomt. Man såg att markägaren försökt röja ner en stor del av fältet men det är nog en hopplös kamp om man vill försöka bli av med dessa monstruösa växter.

IMG_0607
En gammal lada som nog sett sina ”bästa dar” , men just därför också så fin på något vis.

IMG_0608
Humlen hade ”gett sig den” på att få fönstret övervuxet.

IMG_0604
Nere vid sjön (vet ej vad den hette) var det rofyllt och vackert som vid alla sjöar egentligen.

IMG_0613
Line hade en tuff bilresa då ACn inte funkade som den skulle. Fick till slut möblera om så att hon kunde ligga i baksätet istället för att komma närmare fläkten….men väl framme och efter många pauser så var nog livet inte så eländigt för henne ändå…

IMG_0606
” hihihi…hahaha…”

IMG_0605
”hohoho….hihihi…husse va det killas”

IMG_0612
Efter promenixen till sjön blev det ett glas kall cider i den fortfarande stekande solen trots att klockan var över åtta på kvällen. Kändes som att ha kommit utomlands efter denna kalla vår och försommar hemma.

IMG_0614
Så småningom blev myggen lite för ivriga så vi gick in och ”gjorde kväller” till Lines stora lättnad. En jobbig dag för en valp som inte är så van vid långa resor och nya miljöer. Men hon tar det mesta med ro i alla fall och anpassar sig till situationen.

Nu i skrivandets stund sitter vi i en stuga på Slagnäs camping och här tillbringar vi de två följande nätterna. Känns skönt att ”landa” och känna sig lite ”bofasta” innan vi åker vidare mot hittills okänt mål på onsdag.
Imorgon är det fiske som gäller och vi hoppas på skapligt väder. Såg just på prognosen att hemma blir det kanonsommarväder men här i Lappland  kunde det bli lite ostadigt.
Men ärligt talat så gör det inte så mycket då Line inte är så förtjust i värme. Blir nog bra ändå!

Ha det gött och var rädda om varandra!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu