På väg…!

juni 27th, 2015

DSCN0524 - kopia

 

Ja imorgon bär det av. Först mot Jämtland och Strömsund och sen vidare till Slagnäs i Lappland. Dags för vår årliga semesterresa alltså och som vanligt väljer vi att åka norrut. Den här gången längre än vanligt.
För naturen, lugnet och ja…hela atmosfären!
Från början var det tänkt att vi skulle åka åt fjällsidan till men…efter att ha läst på nätet om snödjup och isar på sjöarna fortfarande nu i juni så..nej…det är inte vintern vi saknar och vill åka till.
Enda fördelen hade ju varit att det säkert fortfarande är myggfritt där men det är väl också den enda.
För dessvärre lär det vara gott om mygg och knott dit vi ska men jag hoppas att vi lyckas få till några ”naturupplevelser” ändå, kanske med hjälp av blåsten?
Vi har ju egentligen ingen aning om vad som väntar oss och det är väl det som gör det hela till ett mer spännande och roligt äventyr.
Första natten är alltså bokad i en stuga i Strömsund och andra och tredje i Slagsnäs. Sen vet vi inte vart vi tar vägen utan låter det ge sig självt beroende på väder vind osv.
Kan bli så att vi drar oss ännu längre ut emot kusten om myggplågan blir alldeles outhärdlig.

Men det visar sig. Nu är det i alla fall packning som gäller och ”kom ihåg listor” inför avresan. Började redan igår så mycket är redan packat.
Idag har vi ett midsommarfirande i fäbodstugan som väntar och det vill man inte missa. En tradition vi haft sen jag och mina systrar var barn.
Då samlas vi, syskon, kusiner, mostrar och morbröder (eller har bara en av varje vad gäller dem men ändå) barn, barnbarn mm och fikar, plockar blommor, fixar girlang (heter det så?), klär den lilla stången, dansar, ev badar om vädret tillåter, grillar, äter innan mygg och knott får oss att fly fältet och åka hem.   :)
Samma visa varje år helgen efter midsommar och vare sig det spöregnar eller är stekande hett.

Så nu måste jag fortsätta med min pack och sysslolista innan det är dags att dra till ”buder” (fäbod på Rättviksmål) för imorgon bitti sätter vi oss i volvon och drar norrut.

Självklart följer datorn med så något semesterinlägg hoppas jag att det ska bli också. Beror på internettäckning och lite annat.

Ha det bra så länge och ut och sola era vita kroppar nu!!!
Sommaren verkar vara här!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu