6 år!

november 11th, 2018

DSCN1815

Har vi nu varit förlovade. Så igår på själva ”bemärkelsedagen” tog vi och packade ner lite fika, kameror och gav oss iväg ner till platsen vid ån där det så att säga ”begav sig”, då för 6 år sedan.

IMG_7121

Var väldigt lite vatten i ån nu, men nog  för att kunna fota lite vid själva ”fallet”!

IMG_7106

Här kommer några ”snarlika” bilder därifrån som jag inte kunde välja ut endast en eller två av.

IMG_7103

 

IMG_7101

IMG_7100

IMG_7099

IMG_7095

 

IMG_7114

En mysig stund hade vi därnere även om det blev lite bråttom att hinna innan mörkret kom. Men fikade gjorde vi i alla fall och satt där och pratade och filosoferade över åren som gått, medan Line nöjt låg och tuggade på ett ben….ja ätligt hundben alltså  ;)

Välgörande för själen att sitta där och lyssna på det rinnande vattnet!

IMG_7125

Fick syn på en ”hjärtesten” som passade bra just den här dagen  :)

IMG_7127

Och här ett annat ”hjärta”!   :)

IMG_7128

Som visade sig vara ett ”törstande hjärta”!  :)

IMG_7122

En kameratrixande gubbe och en ”flygande hund”!

IMG_7120

Fastklämd mellan två naturstenar mitt i ån fick jag syn på den här stenen. Förmodligen en rest från tiden då det fanns ett tegelslageri vid ån.

IMG_7119

Lade upp den på en större sten,  som ett litet ”monument” över svunna tider kanske? :) Får väl se om den ligger kvar där efter nästa vårflod?

IMG_7131

Också ett minne av verksamheten som fanns här en gång i tiden.

IMG_7133

Likaså det här byggnadsverket…som sönerna kallade ”ravinen” när de var små  :)
Inte så djup för en vuxen kanske, men är man 4/5 år så har man ju ett lite annat perspektiv.

Annars har vi haft en ovanligt händelserik och effektiv helg och hunnit med både nytta och nöje. Lördagen började med en skogspromenad som slutade med att vi hamnade mitt i en spännande rådjursjakt. Sen blev det bilstädning och hängrännerensning innan det var dags att ge sig av ner till ån för att hinna fika innan mörkret.
Och idag, söndag har vi nyligen kommit hem från en heldag i Borlänge för inköp av vinterskor till mig och lunch på ikea.
Självklart ett besök på myrorna också, även om det endast slutade med ett par porslinsskålar för tio kr som jag tänkte ha som kattmatskålar.
Använder bara vanliga kaffefat till det nu och tyvärr så blir det så himla ”sulligt” runtomkring faten när de äter. Det blir ju såklart så att de liksom puttar iväg mat över kanten när de inte riktigt får tag i den med munnen.
Så nu hoppas jag att de här skålarna med lite mer kant ska kunna förhindra ”sullet” lite  :)

Ser inte så mysigt ut med torkad kattmat som ligger utanför faten hela tiden, och inte har jag ork att hålla rent och städa undan varendaste dag heller.

Sen har jag fått lite tid över till projektet att flytta över blogginlägg från nätet till dokument i mitt skrivprogram också och nu är hela 2010, 2011 och 2012 färdiga  :)
Känns som om det inte kommer att ta så hopplöst lång tid som jag först trodde faktiskt!

Men nu är det snart kvällsmat som gäller och sen misstänker jag att det blir tv soffan för resten av tiden denna otroligt gråmulna, regnblöta söndag.

Vore skönt att få se solen lite snart igen nu! Får hoppas att den tittar fram under veckan någon gång?

Ha det bra så länge!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu