Vintervitt igen!

februari 21st, 2017

DSCN3333

Ja idag var det precis som om vintern kom tillbaka…trots att den ju inte försvunnit än :)
Men det var faktiskt väldigt nära att den skulle göra det igår.Vaknade på natten av ett spöregn som smattrade mot rutan och då brukar det gå ganska fort med snösmältningen.
Tog verkligen en stund innan jag fattade vart ljudet av regnet kom ifrån. Vad det var sådär mitt i natten?
Sov uppe vilket jag gör mest nuförtiden då Sv fortfarande snarkar en hel del.
Kändes så konstigt att höra ljudet av regn såhär mitt i vintern  och man kunde nästan inbilla sig att det var sommar.

DSCN3334

Själv tyckte jag det var jättevackert att vakna till det här men Sv är inte lika nöjd då han har hand om våran skidvallning. Nysnö är tydligen det värsta som finns att valla för och klistret han lade på igår (under en del svordomar över hur förb…t kladdigt det är att hålla på med) måste tydligen bort igen om vi ska åka idag. Och det hade vi tänkt! Till Mora igen i sällskap med äldste sonen som nu lovat att hoppa in och ta Svs plats i stafetten. Känns lite tråkigt såklart att han inte ska åka men samtidigt också som en lättnad. Har ju haft en lite gnagande oro i kroppen över hur det ska gå med hans hälsa om han skulle ställa upp.

DSCN3338

Men tänk vilken skillnad det blir på utemiljön på en gång när det kommer lite vitt. Igår stod träden där och såg ut som svarta oklädda spöken och idag ser de ut som rena konstverken.

DSCN3335

Vintern är verkligen vacker när den får chans att vara det full ut. Ska ju komma mer snö de närmaste dagarna också och sen kan man ju önska att det blir minusgrader resten av tiden fram till vasaloppet.
Vilket drömläge det vore för alla skidåkare!

DSCN3342

Men nu ska jag ta en vinterpromenad med Line så att hon kan stanna hemma medan vi åker skidor. Blir nog mycket hopp, skutt och rull i den nya snön nu  :)

DSCN3344

Och tänk att de små livsbladen faktiskt vuxit till sig lite redan. Får nog snart ge dem en lite större plats att ”bo i” än den lilla ljuslyktan. Måste verkligen vara tåliga och tacksamma dessa små då jag kan erkänna att det varit perioder som jag glömt av dem. Eller så har de bara mått bra av att få torka upp ordentligt mellan vattningarna?

Britta 

2 Responses to “Vintervitt igen!”

  1. fixan skriver:

    Inte kul när kroppen inte vill som man tänkt sig. Hoppas bara att det inte är Ns förkylning som smugit sig på dig? Klokt av dig att avsluta.

  2. Göran E skriver:

    Trotts vallningsproblem så var jag riktigt glad i morse när det åter var vitt ute. Hoppas även på riktigt rikligt med snö i natt.
    Själv åkte jag några var på IK Jarl idag men det kändes tungt i kroppen så jag avlutade.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu