Vatten över huvudet???

februari 23rd, 2016

IMG_1689

Som ni vet så är jag ju med i Fix photo challenge, en liten grupp fotointresserade som väljer ett nytt tema per vecka men dessvärre så blev juluppehållet som vi tog lite väl långt så det är först nu den här veckan som det bestämts ett nytt tema.
Och….nu förstår ni….har Britta ställt till det lite för sig själv då hon för någon vecka sedan (efter att hon började känna sig lite otålig över att få ett nytt tema att jobba med) råkade nämna för äldste sonen, som är en av dem som vanligtvis bestämmer, att ”Surrealistiskt” kanske vore ett roligt tema.
Vet inte vart jag fick den idén ifrån och när jag började googla på det så insåg jag att det var ganska avancerade bilder det handlade om.

Hur som helst så fick jag ingen respons på mitt förslag och när ytterligare någon vecka gått utan att något nytt tema meddelats så tänkte jag att ….puh, det kanske inte blir mitt förslag ändå… nästan hoppades lite på det kanske?
Men….så igår tror jag det var, ringde sonen och sa ”Jo vi tänkte att det får bli det där temat som du föreslog, för ingen har kommit på något annat!”

Aj fan….eller ….så får man kanske inte skriva här men så tänkte jag i alla fall.
Men det var ju bara att ”hålla masken” och med ett påklistrat leende säga!
”Jaha, jamen va kul!”….?……eller? ”Fast det kanske är lite för avancerat ändå!” försökte jag lite försiktigt men…tyvärr så fick jag inget medhåll där.
”Nej, det där kan man ju photoshoppa och göra hur mycket som helst med!”
Blev svaret och …..det var just det jag helst sluppit höra.

För självklart kan man göra precis vad som helst av en bild idag med den teknik som finns i en dator men….då måste man ju kunna det också!
Jag kan ju för tusiken (OBS eget påhittat svärord)  inte det själv!
Visst jag har ett fotoprogram och visst kan jag fixa lite med färger, skärpa, vitbalans och sånt men där går gränsen för mig.
Fotot här ovan, som jag faktiskt känner mig riktigt stolt över då det blev en härlig effekt av det jag gjorde, är gjort på ren tur och inget annat.
Jag tänkte inte att det skulle bli som det blev, utan det bara blev så när jag satt och lekte och trixade i fotoprogrammet lite.
Och visst ser den lite magisk ut men knappast surrealistisk!!!

Så nu har jag som man säger ”Tagit mig vatten över huvudet” och tvivlar på att jag kommer att få till någon bild överhuvudtaget.
När sonen hörde på mig att jag nog tyckte att det skulle bli lite svårt nämnde han att ”Jamen du kan väl lägga ihop flera bilder i kameran, det kan bli jättehäftigt, sån effekt är väl nästan standard i kamerorna nuförtiden!”
Så en nytt litet hopp tändes och idag letade jag fram instruktionsboken till kameran för att luska ut hur jag skulle gå tillväga.

Men tyvärr…letade och letade men kunde inte hitta någon sådan funktion!
Fick då för mig att det där borde väl gå att fixa i  mitt fotoprogram och gick in på youtube för att hitta instruktioner om det där men….inte….!
Visst fanns det en del kurser om just mitt program, men ingen som specifikt visade att man kunde lägga ihop flera bilder till en.
Då menar jag alltså att lägga dem ”ovanpå” varann så att man tex har en bild med ett äpple på och en bild med ett träd på och sen lägger ihop dem så att det ser ut som om de är bredvid varandra.
Men icke…hittar ingen sån funktion varken i kameran eller fotoprogrammet…..så suck!

Nu känns temat inte lika roligt längre! Hur kunde jag föreslå något liknande?
Surrealistiskt är ju detsamma som overkligt, så bilden ska ju föreställa något som ses som onaturligt och osannolikt och hur får man till det utan att trixa??

Visst har tankarna gått om att kanske placera ut något i tex snön som i verkligheten inte ska vara där, eller göra något typ upp och nervänt,  men vet inte om det blir så ”storslaget” och surrealistiskt precis?
Nåja…vi får se vad jag hittar på. För även om vi har ett tema så är det ju upp till var och en hur man tolkar det.
Idén som jag fick innan jag insåg att jag inte hade möjligheten att ”photoshoppa” (som sonen uttryckte det) så mycket kommer jag nog inte att kunna utföra så det får bli något enklare och mindre konstgjort. Men det kanske har sin charm det också?

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu