Tillfälligt besegrad…!

oktober 27th, 2018

DSCN6017
Ja idag slog han till….Kung Bore….! Ganska oväntat kan jag erkänna. Men att han skulle ha vunnit ”slaget om lövkrattningen”…det skulle jag aldrig erkänna.
För än är inte dagen slut. Och än har jag inte helt gett upp planerna på att bli färdig.

Ett tag när snön föll som tätast var det nära att jag bestämde mig för att försöka bli färdig under veckan som kommer istället men….nu förstår ni, tittar solen fram och dessutom såg jag att vår granne var ute med krattan så vi får väl se vem som vinner i slutändan?

DSCN6020

Vi tog en kylig morgonpromenad med Line. Tänkte att det kanske skulle gå bra att gå i skogen nu när älgflugorna förhoppningsvis tyckte att det var för kallt för att flyga omkring.

Och så var det nog för vi såg då inga i alla fall!

DSCN6023

Fruset och vackert därute nu. För visst är det något vackert över den här första frosten och snön ändå?  Man riktigt känner hur naturen slår sig till ro och hur ett lugn lägger sig över landskapet.
November kan vara fint trots sin färglöshet när alla löv fallit av. Lite ”silvergrågrönt” och ibland med en himmel som är både orange och rosa.

DSCN6010
Hittade en gammal solros när jag krattade i torsdags. Och gissa om jag blev glad när jag insåg att den var full av frön  :)  

DSCN6009

Gröpte ur det mesta av dem och lade dem på jorden i krukan som står nedanför fågelmatningen. Resten lät jag sitta kvar på blomman. Tror nog att fåglarna själva kan plocka loss dem ifrån den. 

Idag fyllde jag förresten på ”fågelmatarhuset” och hängde ut ett par talgbollar. Premiär för ”matarsäsongen”. Hög tid nu när till och med snön börjat falla!

DSCN6029

Under promenaden passerade vi en snart ”besegrad hjälte” från sommaren som var. Såg så ledsamt ut med den nickande blomman med sina hängande kronblad.  

DSCN6025

Lite ”på efterkälken”.  Som alltid när jag har kameran med   :) 

DSCN6012
Sen måste jag visa de lustiga ”näverkorvarna”  :)   …eller nävermorötterna kanske? 

DSCN6011

Skulle plocka fram lite näver och tändved igår att ha i korgen på bron nu när eldningssäsongen är igång för fullt, och blev faktiskt överraskad över hur all näver vi samlat efter vedklyvningen rullat ihop sig till fina små ”korvar”! 

Kan inte komma ihåg att det blivit så förut? Kanske har med luftfuktigheten att göra?
Men praktiskt som tusan är det i alla fall för det är en helt perfekt form att lägga in som ”tändrullar” när man ska göra upp eld.

Sv gillar de färdiga tändpåsarna som finns att köpa, men jag föredrar näver och tändpinnar som känns mer miljövänligt och faktiskt brinner minst lika bra. 

Men nu är det snart dags för lunch och sen får vi se om matchen mellan mig och Bore fortsätter? Först måste vi köra bort de 15 säckar med löv som jag fått ihop hittills. Tänk om ändå hästar och kor kunde äta löv? Vore väl ett välkommet tillskott för någon djurägare nu i dessa foderkristider.

Ha det bra så länge!

Britta 

 

 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu