Den underliga ”samtyckeslagen”!?

juli 2nd, 2018

IMG_6245

Vet faktiskt inte om Line har frågat sin kossa om det är okej att hon använder henne som kudde? Om de båda är med på det och tycker det är mysigt?

Och inte har de några smartphones heller så att de genom att använda sitt bank-ID kan bekräfta att de gillar varann och är med på att det , i och med det….att de gillar varann alltså ….också kan bli så att de vill ha någon form av fysisk kontakt.

Fast å andra sidan så kanske det också bara är bättre för kossans del att de inte har några smartphones , för som jag ser på det hela så skulle ju Line i så fall kunna få kossan att gå med på att ”skriva under” med sitt bank-ID på att hon kan tänka sig att ha fysisk kontakt med henne och sen när det är signerat och klart i stort sett kunna behandla kossan precis hur som helst, för då är det ju liksom …helt okej…och klappat och klart att kossan gått med på det….för det kan ju bevisas genom appen!?!

IMG_6244

Kanske är det jag som inte satt mig in i det hela till 100% men är det inte väldigt underligt att det ens ska behöva finnas en lag som säger att det inte är okej att ha sex med någon som  inte vill?
Är det någon som tror det? Att det är helt okej alltså?
Alla som ger sig på någon sexuellt mot deras vilja vet väl egentligen innerst inne att det inte är okej? Men då handlar det ju oftast också om psykiskt störda människor som väl knappast bryr sig om ifall det står i lagboken eller inte att man faktiskt inte får våldta någon?

Att det ska behövs en egen lag för det menar jag!
Det finns väl redan lagar som säger att man inte får skada eller förgripa sig på en annan människa, vare sig psykiskt eller fysiskt mot deras vilja. Varför gäller inte de i det här fallet?

IMG_6249
Visst är det tragiskt att det ska behövas stiftas en lag om det här? Att det inte ska vara självklart att sex är något man upplever tillsammans med den man älskar…..för att man vill det, för att båda vill det!

Jag är inte dum i huvudet, eller ofattbart ”blåögd”, jag vet att det förekommer en massa sexuella handlingar över hela planeten där det knappast ens varit frågan om att bry sig om en människa är med på det eller inte, och där det som kallas ”kärlek” som väl är grunden till att man känner lust till en annan, inte är det minsta inblandat.

Och förhoppningsvis leder den här lagen till att det blir lättare att ”sätta dit” dem som ”trodde”???   att det var helt okej att ha sex med en person som gjorde motstånd och sa Nej…!

Önskar bara att världen och samhället vore sådant att den här lagen inte ens skulle behövas!
Att det fanns mer ”sunt förnuft”  i frågan…ungefär lika självklart som det är att man inte åker hem till någon och hävdar att man tänker äta middag där, eller kanske till och med övernatta utan att ha blivit inbjuden….!

Det är bara det jag vill säga med det här inlägget!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu