Nedvarvningsfasen!

juni 3rd, 2018

IMG_5978

Det är lite ovant….men inte på ett negativt vis…bara ovant liksom. Att inte behöva hålla koll på klockan…att låta alla sysslor ta den tid det tar…särskilt när man inte kan göra dem i samma fart som tidigare.
Idag har jag t ex tvättat mig….! ?  Ja…det låter nog lite märkligt för de flesta men det var ett helt projekt för sig.
Dels får jag ju inte blöta ned mig runt operationssåren och dels fungerar inte högerarmen som den ska så det var lite trixigt. Men det gick och tid hade jag ju ändå kvar av dagen :)

En dag lika varm som alla de andra man börjat tappa räkningen på nu….är nästan så att man skäms över att bli så bortskämd av vädergudarna…hur länge till kan det få vara måntro? 

Känns så lyxigt och overkligt att redan på morgonen kunna …eller snarare till och med behöva ….öppna flera fönster på vid gavel och släppa in friskt doftande sommarmorgonsluft. 

IMG_5977

Det underlättar verkligen ”jobbet” med att vänja sig vid att inte kunna göra så mycket som man är van vid. Att sänka farten på ”livets hjul” och anpassa sig till den nya ”lunk”  dagarna måste gå i nu ett tag. 

IMG_5958

Igårkväll tog jag kameran och gick ut i trädgården en stund. Också en sån där grej som man alltför sällan orkar ta sig tid till när vardagslivet rullar på med arbete och tidspassning.

Tog lite blombilder…som den här (ovanför)  med en lupin ur ovanlig vinkel. Sällan man tittar på dem uppifrån. 

IMG_5961

För det är väl såhär vi är mest vana vid att se dem. Lupinerna som är så hatade av många…och visst kan jag förstå oron över att de sprider sig och slår ut annan flora i vår natur men….nog är de ändå väldigt ståtliga och vackra?

IMG_5963

Dagliljorna är också igång för fullt och även om jag har lite svårt för just gula blommor så har de lyckats charma mig med sitt fina bladverk och sin goda doft. Sen är det väl också för att blomningstiden är så kort så att man knappast hinner tröttna på dem.

IMG_5972

Och sen två bilder av en pion i närbild….och frågan är om pionen ändå inte är ”drottningen” av blommor ?

IMG_5969

Så vackra men tyvärr också med alldeles för kort blomningstid.

Ikväll när värsta värmen släppt, ska vi försöka oss på en promenad till platsen där ”Guckuskorna” just nu blommar.
Och om pionen är de odlade trädgårdsblommornas drottning så kan man väl inte annat än säga att ”guckuskon” är de vildväxande blommornas konung  :)  

Ha en fortsatt skön söndag!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu