Ett försök!

DSCN5392

Något man säger så gott som  varje vår är att ”nu ska jag fota en och samma plats med kanske en veckas mellanrum för att se hur våren utvecklas”….och gör man det???
Nej….än har jag inte lyckats i alla fall!!

Men idag när jag och Line tog våran morgonlångpromenad fick jag för mig att jag åtminstone ska ge det ett ärligt försök i år.

Två ställen valde jag ut och dagens bilder blev ju knappast några konstverk men kommer nog i alla fall att visa ganska stor skillnad från vecka till vecka eftersom de är tagna vid ån.
Ja…OM jag nu mot förmodan lyckas gå denna runda och ta dessa bilder åtminstone en gång i veckan från och med nu och ja…fram till slutet av maj kanske?
Vi får se?
Att lova saker har jag slutat med sedan jag bestämde det för många år sedan då pojkarna var små. Vet att jag då kunde lova dem något som jag inte kunde hålla och med de samvetskval som följde så bestämde jag en dag att aldrig mer lova dem något.
Finns väl inget som gör så ont inuti som när ens barn står och tittar på en med ledsna ögon och säger ”men du lovade ju mamma”!
Usch! Inte bara det att det gjorde ont…..men också det faktum att man knappast var någon bra förebild för dem då man visade att ett löfte inte var något som behövde hållas , gjorde att beslutet att aldrig mer lova saker var lätt att ta.

Nåja….ska åtminstone försöka så mycket det bara går den här gången.

DSCN5375

På den runda vi gick nu korsar man ån två gånger. Först längs bilvägen och sen tillbaka hemåt igen på skogsvägen… och det här är första bilden längs bilvägen. Vägstolpen och en bit av räcket tog jag med bara för att ha riktmärken för bilden. Den ”lilla pölen” nedanför är alltså vad som just nu syns av ån som annars rinner för fullt här.
Så detta är bild nr 1 och dagens datum är 8/4.

DSCN5376

Bild nr 2, på andra sidan bron.

DSCN5377

Nr 3, som egentligen inte alls avslöjar att det rinner en å nedanför.

DSCN5378

Och nr 4 som är lika ”vintrig” den….än så länge   :)
Hoppas nu att jag kan hålla den här planen för misstänker att vårfloden kommer att bli ganska häftig här om ett par veckor kanske?

DSCN5382

Dagens lite mer ”konstnärliga” bilder får bli de här två föreställande is i närbild.   :)

DSCN5383

Ser nästan mer ut som en målning än ett foto.

Annars har det varit en lugn skön söndag med lite småsysslor bara. Hängt undan lite av de tjockaste vinterkläderna, pumpat ur jordkällaren, handlat, tvättat bilen och plockat och städat lite inne. Hade väl hoppats på lite sol också men ser ut som om vi får vänta tills framåt tisdag på den. Just nu regnar det faktiskt här och med tanke på snösmältningen så är det ju positivt.

Ha det gott så länge!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu