Vinter…!

DSCN5215 - Kopia

Vet att alla redan vet att det är vinter……men visst är det en alldeles helt otrolig vinter vi har??

Kan inte låta bli att skriva lite om det ändå, för den kommer att bli historisk.

DSCN5216 - Kopia

Jag, äldste sonen och Line gick upp på de stora öppna åkrarna vi har och det kändes som om man förflyttades till ett slags Antarktis….. :)
Första gången gick vi upp när det blåste som värst, men då blev det inga bilder tagna för min del pga kylan som ”satte tänderna” i fingrar och händer så fort man stack fram dem det minsta ut vantarna. Och förresten så var det en ständig snörök som gjorde det svårt att få bra bilder i alla fall.

Men det var en härlig upplevelse och Line ”gick bananas” mellan de upplogade snöhögarna  :) sonen filmade tack och lov för det var verkligen värt att förevigas.
Hon hoppade, skuttade, rusade upp och ner, som en bergsget kastade hon sig mellan de olika nivåerna. Upp på högsta toppen, rakt ner i ett långt skutt och upp på nästa topp bredvid igen.

Blåsten gjorde henne extra busig såklart, plus att hon hade en hel del uppdämd energi i kroppen.

DSCN5210 - Kopia

Senast vi var upp så var det dock ingen blåst och till och med solen strålade på oss. Här kanske man får en liten uppfattning om höjden på snöhögarna.

DSCN5213 - Kopia

Allra längst ner i bild ser man mina tåspetsar…och långt därnere står Line och laddar för en uppklättring. Hon fullkomlig älskar den här miljön.

DSCN5218 - Kopia

Otroliga vita vidder med snö som blivit ”vågformad” av det senaste blåsvädret.

DSCN5225 - Kopia

”Naturskapat” konstverk!   :)

DSCN5220 - Kopia

Vintervovven våran!

DSCN5221 - Kopia

Och en fotograferande son!

DSCN5214 - Kopia

Och tänk när all denna snö ska börja smälta! Jisses vilken vårflod det kommer att bli!

Idag är det lördag och den värsta kylan har äntligen släppt! Igår frös vattnet på övervåningen så eftermiddagen ägnades åt att köra skotta lite extra snö mot väggen på ”lilltaket” där den svaga punkten finns.
Köra värmefläkt, värmepistol och springa och kolla om det började komma några droppar? Värma…kolla…..värma….räkna ”droppintervaller”…..värma….kolla läget…..göra sig en kaffekopp….vänta….räkna droppar….få ont i magen…..vänta, vänta….oroa sig…värma…kolla….och till sist …efter några timmar ökade plötsligt droppintervallen….nu…nu händer det nåt…titta….sa jag åt sonen som just då stod framför handfatet med den frusna kallvattenledningen…….nu droppar det snabbare…passa dig nu för snart släpper det nog….och pang!!!!…..han hann precis hoppa undan när ”proppen” släppte och vattnet sprutade ur kranen som var uppvriden på fullt tryck….!
Vilken känsla det är när det släpper!
All oro och spänning släpper ju också i samma stund!

Och just där och då kände jag för första gången den här vintern att NU…..nu räcker det med is och kyla….NU kan det väl få bli vår ändå!!
Nåja….vasaloppet kvar nu imorgon bara …sen kan våren komma!!!

Idag hade jag tänkt att få till både lite motion och en storstädning av köket….!!
Lika bra att passa på att göra sånt innan våren ”brakar loss” och utearbetet startar!

IMG_4968

För det som känns så skönt mitt i den här superkalla snö och isvintern är att man vet att det ändå inte står på förrän våren är här. Det är ju i alla fall mars..och inte november/december så, så fruktansvärt länge till kan det bara inte hålla i sig.

Ha en bra helg!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu