Syltkok och ”draghundsträning” :)

DSCN5015

Nog är det lite lustigt att när man väl lyckats ”hamstra” egna bär i frysen inför vintern…så glömmer man nästan att använda dem?
Kom att tänka på det häromdagen när jag såg en kock på tv som använde rabarber att. Herregud! Vi har ju rabarber i frysen också!
Dock blev det inte av att ta fram just det i helgen men lite blåbär och hallon hämtade jag in i alla fall. Hur lyxigt är det inte att kunna koka sin egen ”drottningssylt” på blåbär och ”egenplockade” vildhallon.  :)
Mums!!!

DSCN5016

Hällde först upp blåbären på ett eget fat för att ”snoppa av dem” som det så fint heter  :)  

Lustigt uttryck det där…..??

DSCN5017

kunde inte låta bli att tänka tanken när jag stod där och rensade att det är precis vad man borde göra med alla våldtäktsmän också…..!!!….”snoppa av” dem helt enkelt!!

DSCN5019
Sen blev det en skidtur med Line också då jag testade något som jag haft i tanken ett tag. 

DSCN5021

Att sätta fast löpkopplet i remmen på midjeväskan och låta henne hjälpa till och dra lite under skidåkningen. 

DSCN5022

Och visst gjorde hon så gott hon kunde men lite svårt var det att förstå att man plötsligt förväntades att dra när man i drygt tre år nu inte hört annat än att man inte får dra i kopplet?  :)
Satte i alla fall på henne selen så förhoppningsvis kommer hon till slut att fatta att med selen på får man dra ! Peppade och hejade på henne så mycket jag bara kunde och lite extra när jag kände att hon drog en aning.
Men men…för att vara första gången så gick det skapligt ändå…även om hon helst ville lyckas med att ”rulla av sig” den förbaskade selen   :)

DSCN5024
Väl hemma igen blev belöningen lite lek i snödrivorna i form av ”hämta vanten”…

DSCN5025

DSCN5026

….som alltid är lika roligt!!! Vet inte hur många gånger jag kastade den, och visst hängde tungan som en slips till slut men hade jag fortsatt så hade även hon gjort det!
Tänk om man kunde utvinna energin som finns i en hundkropp? 

DSCN5035

Söndagens ”kvällspyssel” blev i form av att jag äntligen bytte ut det nedvissnade lingon och blåbärsriset i stora glasburken på bordet. 

DSCN5033

Ville inte ha något ”julrelaterat”…:)   snyggt ord ?   ;)   ……så nu fick det bli lite stenar, kristaller och en jättefin ”snirklig” träpinne !

DSCN5029

Blev en mysig liten egen magisk värld därinne! 

Men nu är det måndag igen och arbetsveckan är i full gång! Får väl se hur tätt det blir med inlägg den här veckan? Beror helt på min egen ”status”   :)   alltså hur ont jag har och hur trött jag är…och det vet man aldrig med den här ”gamla tanten”?
Det är lite berg och dalbana med mitt mående måste jag säga. Och tur är väl det …att det är både upp och ner, istället för bara ner som många faktiskt har det!

Är så tacksam över det dagar då jag känner mig ”okej” i både kropp och själ!

Ha det gott!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu