God morgon!

Klockan är kvart över sex och här sitter jag i sängen med datorn i knäet. Tänkte jag skulle hinna göra ett litet inlägg innan batteritiden tar slut så nu gäller det att skriva på :)

I flera år nu har jag haft tanken om att klä om granen till en nyårsgran efter jul och nu har jag äntligen ”kommit till skott” med den tanken, :)

DSCN4928

Så igår plockade jag bort alla röda kulor och ersatte dem med silverfärgade istället. De guldfärgade fick sitta kvar för de passar både till jul och nyår tycker jag, Sen hängde jag på lite mer glitter också….så nu känns det redan som om ett nytt, fräscht och oskrivet år är här.

Gillar ju tiden då man får städa bort julen också och känna att man börjar om på nytt på något vis. Ut med det gamla och in med det nya men nu känns det faktiskt inte lika bråttom med det.

Sv älskar ju julen ännu mer än mig och hör till dem som skulle kunna ha tomtarna kvar året runt tror jag men där går min gräns. Julen är som mysigast tiden innan, under och strax efter men sen stoppar jag gärna in den i garderoben igen  :)
Beror nog lite på min högkänslighet också som gör att jag har lite svårt för allt det röda lite här och där i hela huset? Vill ju helst ha mildare och lite mer enhetliga färger omkring mig för att må riktigt bra.
DSCN4930

De senaste åren har jag dock tvingat mig till att ha kvar julen ända till trettondagen (för hans skull) och nu kommer det att bli lättare då jag kan ”smyga bort” lite tomtar och annat julpynt undan för undan men ändå låta granen stå kvar med sina lugnare färger i guld, silver.
Känner mig helnöjd med att äntligen gjort slag i saken :)

DSCN4940

Igår var vi på erikshjälpen en sväng för att ladda upp med lite nya tidningar inför våran nyårsövernattning i fäbodstugan. Några tidningar hittade dock inte jag men bla det här gamla fina pimpelspöet som passade perfekt på ”fiskeväggen” i köket.

DSCN4941

Det är också en tanke jag haft länge. Att ändra lite efter årstiderna på den och nu har jag åtminstone bytt ut flugspöet mot ett vinterfiskespö istället. Skulle också vilja ha ett par såna där gamla skridskor som man knyter fast på skorna/pjäxorna ni vet och kanske ett par fina gamla lovikkavantar också? Ja lite sånt som gör att man ser att nu är det vinterfiske som gäller :) ska tänka lite mer på det vid nästa besök på erikshjälpen. Finns såklart hur mycket fina gamla prylar som helst att använda till det här.

DSCN4939

Sen var lyckan gjord för Line också då hon fick en ny kattkompis. En snäll och mjuk katt som hon får slicka och tvätta huur mycket hon vill utan att den tar fram några vassa klor ;)   dessutom kan man ju bära runt på den också utan att den protesterar så hur bra hon än går överens med våra tre riktiga katter nu så är nog den här favoriten.

DSCN4945

Avslutar med en bild på bebistomten som i år sover ute i granriset i det gamla degtråget på bron. Den är mitt absoluta favoritjulpynt, i alla fall vad det gäller ”söthet”  :)

Men nu är batterinivån på krisläge så det är bara att avsluta.

Önskar er ett Gott Nytt År och hoppas att ni får fira det på det sätt ni allra helst vill själva och inte på det sätt ”man bör och förväntas” bara för att alla andra gör det.

Ha det gott så länge! Ses nästa år!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu