Klappat och klart!

IMG_5768

I förrgårkväll satt jag uppe ända till halv tio och slog in alla julklappar….jaha? och?…tänker nog de flesta   :) ….men för mig som kan gå och lägga mig mellan åtta och halv nio så var det ju en riktig ”nattvaka”  …   ;)   ….dessutom skulle jag ju upp och jobba dagen efter så ojojoj….kämpigt det här med julstök!
:)

IMG_5769

Men nu ligger de i alla fall där under skåpet i rummet och väntar på ”dopparedan”!
Ja en del av dem får vänta ända tills annandagen då vi åker till Hälsingland och träffar Svs barn och barnbarn.
Annars går det ganska bra för oss när det gäller allt som ska göras innan julafton, även om man varje år inser att en del kunde man ha gjort lite tidigare.
Idag går hela dagen bort då vi åker till Uppsala och hämtar hem yngste sonen och sen ja…sen är det ju bara dan före dan kvar!

Men men…jul blir det ändå vare sig man är färdigt med allt eller inte.

IMG_5770

Granen hämtades i mörkret igår av mig Line och äldste sonen. Supermysigt att ge sig iväg ut med pannlampor i det kalla, stjärnklara mörkret. Är så himla glad för att det får vara riktig vinter just nu. Förra julen var ju varm och grön och blåsig och vilken skillnad det blir på hela ”julkänslan” då.
Känslan i skogen igår var riktigt magisk. Tyst, kallt, lugnt…och det bästa av allt var att de höga stråna av torrt gräs som vi gick igenom som var alldeles fulla av glitter.
Skenet från pannlamporna lyste upp det och det glittrade och glimmade något alldeles otroligt.

Vi stannade till ibland för att fota…eller ja…sonen skulle fota såklart….och eftersom man kör på lång tid när man fotar i mörker så fick vi lov att stå många stunder med släckta pannlampor så det var bara att passa på att titta upp och studera stjärnhimlen.
Alltid lika fascinerande med den tycker jag och även lite läskigt på något vis? Vet inte riktigt varför men har alltid fått nästan en liten känsla av svindel när jag tittar upp på en stjärnklar himmel.
Line undrade nog vad vi höll på med men stod som förstelnad och väntade medan lamporna var släckta.

Men nu har jag inte tid att skriva mer. Ska ta en liten prommis med vovven innan vi åker. Sv håller på med griljering av skinkan och igår hjälptes vi åt att göra årets Janssons.

IMG_5771

Den här gången testade vi Leif Mannerströms recept och den blev både vacker att se på och av det lilla smakprov vi tog att döma krämig och god också!

Ha det gott så länge!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu