Tredje advent och islyktor!

IMG_5750

Tredje advent och tiden rusar vidare. Hade faktiskt glömt att det var dags att tända tredje ljuset idag :) ! Tusan vad tiden går fort! Fast det säger man ju varje år när det närmar sig jul. 
Eller förresten…det säger man väl lite då och då under hela året egentligen, att tiden går så fort!
Undrar om det är så? Att tiden liksom går fortare och fortare?
Känns så ibland!

Idag sov jag ända till kvart i sex…och ja det är länge jämfört med igår då jag vaknade halv fem och inte kunde somna om. 
Men jag gillar tidiga morgnar så inte mig emot. Särskilt nu vid den här mysiga tiden på året.

IMG_5752

Line däremot har inga svårigheter att somna om och lägger sig gärna på soffan efter att ha varit ut och gjort sina ”morgonbestyr”…och gärna i sällskap av sin trogne livskamrat Gnutten! :)  

IMG_5741

Idag var jag extra nyfiken på att kolla hur det gått med mina islyktor som jag satte ut på frysning igårkväll….

IMG_5728

…och det visade sig att det blev riktigt lyckat.

IMG_5734

Så nu står en av dem på stenen utanför brokvisten och sprider lite julstämning.

IMG_5735

Och den andra på marken vid ljusslingan i granriset. Sparade lite lingon innan jag kokade sylt av dem och ”tjuvade” några små kvistar från enarna i köksfönstret. Passade bra att låta det frysa in i isen. 
Sen får vi se hur länge temperaturen tillåter att de finns kvar men materialet är ju gratis och alltid tillgängligt så det spelar ändå ingen roll. Har redan ställt en till på frysning idag. :)

IMG_5745

Passade på att fota lite mer ute när jag ändå var där. För finaste stämningen skapar ju naturen själv egentligen. 

IMG_5746

Rimfrost och granris….vad mer kan behövas för lite julkänsla   ;)

IMG_5739

Blev en häftig speglingseffekt av att fota genom de ”rimfrostade” rutorna också! Lyktan som egentligen sitter bakom mig på brokvisten ser ut att sticka ut från trappfönstret….likaså klockan som syns en bit längre bort. 

IMG_5738

Samma bild fast med mer fokus på rimfrosten istället. 
Mysigt!   :)

IMG_5723

Sen har jag äntligen kommit mig för med att göra något av Svs  gamla fina degtråg i trä. Är ju synd att så fina saker bara ska stå och samla damm i uthuset. 

Tanken är att det ska stå lite tomtar i riset också men har inte kommit så långt som att börja ta fram alla julsaker än. Är ju några kartonger att gå igenom  ;)

IMG_5710

Fast en kartong har jag faktiskt redan plockat upp och det är den med mina kära Nittsjötomtar som numer har sin självklara plats i glasskåpet. 

IMG_5712

 

Tror att de trivs där med utsikt över vardagsrummet…ser så ut på dem alla fall!!  :)

Men nu ska jag koka lite gröt och sen ta en prommis med Line innan vi åker på en liten julshoppingrunda. Börjar i Sågmyra och sen vidare till Insjön. 

Blir roligt och mysigt! Särskilt i det helt otroligt vackra vinterväder som är idag. Ingen sol…jag vet….men för mig är det lika vackert med rimfrostklädda träd mot den vita disiga himlen!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu