Utomlands ! ;)

DSCN4449 - Kopia

Ja igår gjorde vi en sväng till lite sydligare breddgrader……….  ;) ………..eller…..
.i alla fall ända till Leksand!  :)
Fast av bilden att döma så nog får man nästan lite ”afrikakänsla” allt!  Men nejdå…det är bara ca två mil här hemifrån, närmare bestämt vid Limsjön i Leksand. 

DSCN4450 - Kopia

Älskar såna här tillfällen i livet då man plötsligt hittar platser som överraskar och slår högt över ens förväntningar. För inte hade man väl räknat med att få uppleva känslan av att befinna sig på en helt annan plats på jorden en lite gråkall dag i oktober i Sverige. 

Just den här ”bryggan” ledde ut till en plats som kallades ”gömslet” och gick rakt igenom en otroligt hög och tät vass som jag inte kommer ihåg namnet på nu. En riktig oas för häckande fåglar tydligen då de har ett väldigt bra skydd av det höga gräset. 

DSCN4446 - Kopia

Ett lite ”kallare” foto och mera ”Svenskt”kanske man kan säga men vackert på sitt vis ändå tycker jag!

DSCN4440 - Kopia

 

DSCN4439 - Kopia

DSCN4437 - Kopia

Rekommenderar verkligen att man gör en tur dit om man vill ha en lite annorlunda upplevelse av svensk natur såhär mitt i den lite tråkiga årstid som är nu innan snön kommer. Vi sa dock båda två att hit måste vi åka på sommaren när vassen är grön och full av växtkraft. Måste vara ännu mysigare att gå längs ”bryggan” då.

DSCN4458 - Kopia
Lite längre fram längs leden kom vi till den här dungen med en blandning av både tall, asp och björkar. Också en ovanlig slags miljö med de stora mäktiga träden och så öppen och fin mark runtomkring. Tydligen går det en flock Highland cattle här på sommarhalvåret som håller efter marken runt sjön och då kan det inte bli annat än fint   :) djur är ju otroliga på att hålla landskapet öppet. 

Ja jag har sagt det förut men måste säga det igen, att nog är det ett vackert land vi bor i och nog har alla årstider sin egen charm och tjusning.

Men nu är det dags att gå ut och ta ännu en liten ”match” mot Kung vinter och ogräset i grusgången… :) ….det går framåt…sakta men säkert, som det heter!

Ha det gott!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu