Höst i hallen!

september 23rd, 2017

DSCN4109

Nu har jag äntligen kommit mig för med att byta till höstbilder på väggen i hallen. De orangea ”fläckarna” är lönnlöv som jag plockade in igårkväll  :) 
Hösten är på gång på riktigt nu och hoppas hoppas att vi får lite mer soliga dagar än vad vi haft hittills.
Är ju så förbaskat vackert med fina klara höstdagar och när sommaren nu var som den var så känns det som om man skulle vilja ha lite ”kompensation”för den inför hösten.
Så snälla vädergudar….låt oss få en massa fina dagar i oktober, med solsken och sprakande höstfärger. Som en månads ”fyrverkerishow” innan träden fäller sina löv och den lite tyngre, mörkare årstiden är tillbaka.
Nog för att vintern också kan vara otroligt fin med rimfrost och såna där snöfall då stora flingor sakta singlar ner men…den är lite lite för lång ändå!

Nåja…nu ska vi inte ”snöa in”   (hihi, vitsig idag tror jag)   :) på vintertankar såhär mitt i väntan på en vacker höst!

DSCN4110

Idag är det (som vanligt) lite disigt och grått men ändå inte alltför kallt! Tror vi hade nio plus i morse och det är väl okej tycker jag!
Hur som helst så gillar jag ”stämningen” som blir utomhus vid det här vädret. Allt blir så tyst och stilla på något vis. Lugnt och fridfullt känns det! Särskilt tidig morgon!

DSCN4112

När jag har skrivit färdigt tar jag nog och sätter mig ute på brokvisten och dricker mitt morgonkaffe. Är så skönt att sitta där och lyssna till alla djur…hör både kor, får, hästar och hundar ibland.  :)  mysigt!

DSCN4113

För övrigt så har jag gjort i ordning brokvisten inför vintern nu. Vedkorgarna är på plats och sittmöblerna undanställda. 

DSCN4114

Och tomten ”hänger med” än såklart! Tror att han trivs bäst ute i friskluften än så länge så nu står han där och är lite stöd för min stackars citronmeliss som har det ganska kämpigt  :)

Går som vanligt lite för långt mellan vattningarna så att den hinner böja ner sig rätt långt innan jag kommer springande med kannan  :) 

Tur att den har tomten att dela sitt elände med. 

DSCN4115

Och kärlekspelargonerna som ännu blommar så fint får också stå kvar ett tag. 

DSCN4116

Fick en bukett blå bolltistel av en svåger igår….eller det var i alla fall hans förslag på att jag skulle ta hem några stycken och testa att torka dem, eftersom det sägs att de behåller sin blå fina färg! Får väl se hur jag lyckas med det!
Antar att jag måste hänga dem upp och ner på något torrt ställe om det ska bli så ? Men just nu står de i en vas ute på brokvisten alla fall!

DSCN4119

Hoppas att det stämmer det där med att de ska behålla färgen för nog är det den finaste blå som finns!

DSCN4120

Men nu är det dags för en kopp kaffe och här kommer någon som säkert vill gå ut på gården en sväng efter en lång natts sömn!
Hon låg och drog sig lite extra idag efter att jag gått ner  :) ….typiskt ungdomar det där! 

Ha en bra helg!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu