Godmorgon!

juli 3rd, 2017

IMG_5341

Har just ätit frukost i sällskap av min nya bok som jag skickat efter från min bokklubb. 

IMG_5342

”Vildvuxet” heter den och beskriver massor med vilda växter som är ätliga. 

IMG_5343

Brukar sällan kosta på mig böcker från bokklubben men så fort jag fick syn på den här så bara kände jag att den måste jag ha. Böcker är ju trots allt något man har kvar och kan ha nytta av resten av livet så man får väl se det som en investering  :)
Sen är den ju så vacker att se på också och känns sådär rejäl och äkta på något vis när man håller i den. Lite sträv och så ”naturlig” i materialet (om ni vet vad jag menar?) inte ”plastig” på något vis utan …ja…helt enkelt rustik och hållbar…om man kan säga så om en bok?

IMG_5345

Sen blev jag ju inte precis besviken över de otroligt fina bilderna som var i den. Målade men ändå så naturtrogna teckningar.

IMG_5344

IMG_5346

Är så nöjd med köpet och de 264 kronor den kostade var det väl värt.

Texten är också väldigt lättläst då den är uppdelad i grupperna Kännetecken, växtplats, skörd, Lukt och smak, I köket, bevara, I husapoteket och på vissa finns det även ett stycke under namnet, Förr i tiden.

Så det här blir nog en bok jag kommer att ha mycket användning av och om inte annat så är det avkoppling bara att sitta och läsa den och titta på de fina bilderna.

Idag har jag dock andra planer än att sitta och läsa då det börjar bli dags att komma igång med våran uthusröjning. Jag tänkte börja i det minsta utrymmet idag och sen får vi se hur lång tid det tar?
Vet ju av erfarenhet att det alltid tar betydligt mer tid än man tror när man håller på med städning och rensning men inte mig emot…är något av det bästa jag vet att röja och försöka få lite ordning på saker och ting.
Problemet är väl bara att sen lyckas hålla ordningen kvar i flera år. Men men…huvudsaken är väl att man tar itu med det lite då och då?

Men först ska jag försöka hinna med en prommis med Line innan det eventuella regnväder de hotat med idag kommer. Dagen började soligt och fint men nu verkar det sakta mulna på så det blir nog någon skur under dagen.
Men regn behövs och sen gör det inte så mycket om jag ändå ska befinna mig i ett av de kalla mörka uthusutrymmena  :)
Sv började känna sig lite smått förkyld igårkväll så vi får se om han orkar och vill vara med? Han pratade i alla fall om att åka någon sväng till sopstationen så kanske att det blir något lass?
Annars kommer man ändå långt på att börja rensa upp, sortera och lägga i säckar till att börja med.

Ha det gott!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu