Bättre sent än aldrig!

juni 24th, 2017

IMG_5251

Ja, jösses vad längesen det är som jag skrev nu och kan nog bara skylla på ren lathet och andra prioriteringar. Midsommaren är över för vår del och imorgon åker vi på en liten minisemester på några dagar till norra Hälsingland.
Min första 4 veckors semester på jag vet inte hur länge?…har just startat och jag har inte ord för hur tacksam jag är för det.
Ska bli helt underbart att få uppleva en så lång sammanhängande sommarledighet!!

IMG_5260

Blir förmodligen inget bloggande under själva resan heller men kameran blir såklart med och sen får vi se om jag lyckas få till ett inlägg efter hemkomsten. Räknar med att vara borta tills torsdagen ungefär eftersom vi vill hinna hem i tid till midsommarfirandet uppe vid  mina föräldrars fäbodstuga nästa lördag.
Det är verkligen sommarens höjdpunkt för mig och skulle gärna ”byta bort” det traditionella midsommarfirandet här hemma i byn mot det om jag vore tvungen.
Börjar ärligt talat bli så trött på dessa högtider som ska firas med alkoholen som absoluta medelpunkt. Visst är det upp till var och en att dricka alkohol men nog känns det lite sorgligt när man ser hur viktigt det verkar vara för att kunna fira ordentligt.
Nåja…som sagt så är det ju frivilligt men tänk vad intressant det vore om alla skulle prova att fira någon av dessa högtider utan alkohol i blodet, bara vara sitt rätta jag och hinna med att tänka och känna med ett ”klart sinne”!
Nej, jag är inte nykterist själv men känner faktiskt att jag närmar mig det mer och mer i både tanke och handling och det är jag glad över. Har liksom provat på det där med alkohol redan och känner mig färdig med det. Vet vad det gör med mig och min kropp och de negativa sidorna blir mer och mer övervägande jämfört med de positiva.

IMG_5269
Men nu ska jag inte fördjupa mig alltför mycket i den diskussionen eftersom det riskerar att kunna bli hur långdraget som helst.
Imorgon åker vi som sagt på en liten semester och packningen pågår för fullt just nu!
Det bästa med semestern den här gången är att vi mestadels kommer att bo i bilen vilket blir en ny upplevelse för oss. Vi har ju en gammal hederlig volvo 940 och fäller man sätena (som vi gjort nu) så blir det ju gott och väl sängplats för två.
Sv var knappt medveten om att man kunde göra så och själv har jag inte haft en tanke på att göra det då vi alltid haft så mycket fiskeutrustning med oss på våra resor norrut.
Men nu insåg jag att eftersom huvudmålet med denna resa inte är fiske utan mer att se oss omkring i norra Hälsingland ,vilket jag knappt varit i förr, så fanns det nog en chans att få plats över att göra ett litet ”övernattningsrum” av bilen.

IMG_5261
Så nu ser vi verkligen fram emot att komma iväg imorgon utan något särskilt mål i sikte. Bara åka och låta besluten om vart komma efterhand. Det enda vi vet är som sagt att vi ska sikta mot norra delen av Hälsingland och sen får vi se vart vägen bär oss?

Blir så spännande och faktiskt skönt att komma hemifrån ett tag och extra roligt när vi båda gillar frihetskänslan det ger att bara åka utan att riktigt veta vart man hamnar och vad man kommer att få se och uppleva   :)
Ha det gott så länge och njuuut av varje sommardag!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu