Livet!

Ja livet rullar på och tyvärr så finns bloggandet mer i tanken än i handling. Tänker så gott som varje dag att det här måste jag fota och blogga om och det här ska jag skriva om sen osv..!
Men det svåra nu när allt är så härligt omkring en (både väder och balansen i livet överlag) är att ta sig tid och sätta sig ner vid datorn.
Det är ju så himla mycket annat man vill hålla på med nu!

Nåja…helg igen alla fall och den här gången med tre dagars ledigt!!! Lyx, lyx…!
Som om inte livet vore lyxigt nog redan!
Igår var vi på medeltidsmarknad och idag är det trädgårdsdag som gäller !
Mycket som ska göras men allt känns ju ändå bara roligt så …!

IMG_5003Äldste sonen har ju på senare år blivit väldigt intresserad av att äta nyttig mat och har just nu en period då han testar att äta veganskt. Jag och Sv har ju också börjat tänka mer och mer på vad vi äter och när jag för ett par år sedan behövde gå ner lite i vikt så ändrade jag på mina kostvanor som hjälper till att hålla den vikt jag nu lyckats komma ner till.
Vi känner också båda att det här med att odla mer eget är något som blir mer och mer viktigt ju mer man läser och ser på tv om hur odlingen av den mat vi äter idag faktiskt går till.
Men men…!
I alla fall så fick vi (jag och sonen) en idé för ett tag sen om att provodla lite egen broccoli så idag ska två nya pallkragar göras i ordning.
En för broccoli och en för att utöka jordgubbslandet!

Så det blir nog dagens största projekt förutom en del annat jag skulle vilja hinna ute också!

IMG_4999

För övrigt så har jag till och med lyckats både putsa fönster och satt upp nya gardiner i både kök och vardagsrum och det är en otrolig lyx för mig att orka med det under en vardag!
Skulle inte ha hänt om jag fortfarande jobbat på kyrkogården kan jag lova!
Men det värsta med det här är att nu känner jag att jag vill göra ALLT på en gång och bara längtar tills nästa dag i livet!!
Ja…det ska man väl inte se som någon nackdel förstås men ibland får jag säga åt mig själv att varva ner och ta det lugnt och bara njuta av varenda minut istället!
Och det gör jag…mestadels i alla fall  ;)

Och inte nog med att jag fått mer tid att leva…Sv är ju äntligen mycket bättre i både knä och fötter så nu har vi börjat träna så smått också!
Bara det att kunna ta en skogspromenad tillsammans är helt underbart!!
Sen har vi kört lite styrketräning med de redskap vi har hemma plus att jag faktiskt tagit mig ut på en springtur lite då och då.

IMG_4997

Men det där sk nyårslöftet jag nämnde kring nyår har jag nog redan brutit tyvärr. Jag tänkte ju testa ett år då jag sparade så mycket pengar som möjligt och enbart skulle köpa sånt jag absolut behöver……….det gick inte så bra………..!
Har nog unnat mig mer än vanligt på sistone och bla en prenumeration på den tidning som är min absoluta favorit.
Älskar den här tidningen som ger så mycket ideér och inspiration till vad man kan och vill göra hemma nu när man har orken!Och sen är det ju så underbara bilder också!
Nåja…sparar pengar gör jag ändå varje månad så inte lär vi svälta ihjäl för den skull   :)

IMG_5005
Avslutar med en bild (om än av usel kvalité sedan bildinläggningen här på bloggen slutat fungera). Kanske till och med är svårt att se vad den föreställer men är en liten bukett förgätmigej som jag plockade på vår morgonpromenad med Line idag  :)

Men nu kryper det i kroppen av längtan ut i trädgården så….ha en skön helg!!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu