Vill bara veta hur och varför?

ros

Ja inte hur det gick till när de unga pojkarna bestämde sig för att göra slut på Tovas liv. Det vill man helst inte veta!
Men hur det kan bli så att de vid så unga år redan utvecklats åt att vara kapabla till att göra det de gjorde!?
När gick det så fel i deras liv? Vad ligger bakom ?
Ja det kanske man heller inte vill veta egentligen…för inte kan det vara någon ”normal” barndom och uppväxt som ”programmerar” en hjärna till att kunna utföra en handling som denna?
Kan bara hoppas att åtminstone någon av dem…eller kanske alla tre känner stark ånger och att det aldrig var meningen att det skulle gå så långt.
Men hur det än är så finns det naturligtvis ingen ursäkt!!!
Tova är död och än en gång undrar man bara varför?

Varför ska sånt här behöva hända?

2091
Jag kände henne inte, men vad spelar det för roll? Jag tittar på fotot av henne och ser en ung söt tjej med hela livet framför sig och det gör nästan fysiskt ont inuti. Ont av ilska, ont av sorg och ont av frustration över att det var försent innan man hittade henne. 

Tänker på hennes familj och nära vänner, på hur hennes framtid hade kunnat se ut. Tänker på att mista ett barn på det här viset och undrar…hur klarar man av det?
Ingen vill leva längre än sina barn. Det är så fel och onaturligt!

Tänker på dej Tova och undrar…vad hann du uppleva innan allt tog slut? Hur mycket smärta? Hur mycket skräck? Vilka tankar for genom ditt huvud?
Och framförallt…hittade du rätt när du lämnade kroppen? Fanns det någon på andra sidan som mötte och vägledde dej  i ditt förmodligen panikslagna förvirrade tillstånd?
Hoppas verkligen det så att du åtminstone blivit befriad från skräcken och rädslan.

IMG_3257
Ger dej en blomma för våren och sommaren du aldrig fick uppleva.
Och hoppas att du är där du ska vara!

Britta

2 Responses to “Vill bara veta hur och varför?”

  1. Göran E Says:

    Det är så otroligt hemsk och jag måste säga att du satte oerhört fina ord på det. Om man nu kan säga fina ord. Du fick med dina ord en att tänka ännu mera på vilken hemsk händelse det är. Jag tänker mest på hur Tova känt det. Och naturligtvis får man ett hat mot de pojkar som gjort det. Det måste vara något stort fel hos dem :(

  2. fixan Says:

    Ja visst är det fruktansvärt att vissa av oss människor som ju alla faktiskt föds ”goda” ska behöva utvecklas till ”monster” som kan göra nåt sånt här!Tänk vilken värld vi skulle kunna ha och leva i om det inte fanns någon ondska!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu