Vår i hallen alla fall!

april 29th, 2017

IMG_4814

Om alla väderprognoser stämmer så ska det ju äntligen bli lite vårvärme i slutet av helgen och i början på nästa vecka. Hoppas nu att det blir så för visst har det varit en ganska kall och seg vår hittills?
Har i alla fall bytt bilderna i hallen nu så lite vårkänsla får man ändå när man går förbi där.
Finns fler som längtar efter sol och värme också…
IMG_4871

…blev så full i skratt när Sv en dag kom ut i köket och vinkade in mig till rummet där han sover när snarkningarna blir för högljudda .
”Kom, kom du måste bara se det här!”
Det var en av de ruggiga dagar då snön hade kommit tillbaka och kan inte säga annat än att Selma måste vara en väldigt klok och förnuftig liten katt.

IMG_4872
Hon hade insett läget och helt enkelt ”gått och dragit något gammalt över sig!”
På något vis lyckats ta sig under överkastet på den nybäddade sängen och låg där och bara kurade.
Visst kan Samus göra såhär ibland, men då kryper hon under helt och hållet. Selma däremot har vi aldrig upplevt göra det här och det gjorde det så extra komiskt.

Hon är visserligen den av katterna som är mest värmesökande, ligger ofta framför kaminen inne och är den som först lägger sig på motorhuven när bilen är varm men såhär företagsam har vi inte sett henne förut i sin jakt på värme.

IMG_4871
Mysigt såg det ut i alla fall och ett klokt beslut en dag som den då snö och minusgrader återigen tagit över utomhus.

Nu är det ledigt tre dagar och förhoppningsvis blir det en bra helg. Har väl lite förhoppningar på att hinna med en del saker jag gått och tänkt på under veckan men man vet ju aldrig vad som händer egentligen.
På önskelistan står i alla fall!

undan en del av vedhögen!
Göra mer musli!
Tappa upp björksav!
Kratta och städa upp mer på och runt gården!
Motionera både mig och Line!
Och kanske till och med tvätta några fönster…men det kan vänta till lite längre fram om det är så. Skulle ju helst vilja ha lite mer värme i luften till det.

Ja vi får väl se hur det blir med allt?
Någon majbrasa tror jag i alla fall inte att det blir för vår del? I så fall enbart sedd från bilen. Kan ju vara lite mysigt att åka runt och titta på eldarna på olika ställen häromkring.
Det bästa stället är egentligen uppe på de öppna åkrarna i Söderås där man ser ut över Siljan och de eldar och fyrverkerier som finns runtom.

Men nu ska jag nog ta och inleda helgen med en kombinerad promenad/joggingtur med Line. Det vore den perfekta starten på dagen för oss bägge två.

Men först en liten kopp kaffe så att vi vaknar ordentligt!

IMG_3536

Ha det gott!
Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu