Vilken morgon !!!!

mars 26th, 2017

DSCN3470

Tänk om bilder ändå kunde förmedla doft, ljud och känselintryck också? Sitter just nu ute på bron och bara förundras över vilken morgon vi har. Termometern visar på 9 plusgrader, fågelkvitter från alla håll, solen som sakta börjar värma, ljudet av trumpetande tranor nere på åkrarna och doften av jord, mark och ja…?
Vad är det egentligen som gör att det doftar så friskt och gott utomhus? Vad är det som avger själva doften?
Är det marken, träden, fuktigheten i luften?

DSCN3471

Vet inte? Men är i alla fall glad att jag är en av de som har förmågan att uppskatta det!

DSCN3472

Tog ett foto från tre vinklar här på min plats ute på brokvisten. Här sitter jag ofta med en kopp te eller kaffe och bara lyssnar och känner.

Igår var vi till Hälsingland och hälsade på en sväng och idag ska jag försöka hinna med lite utesysslor innan vi ska till min  mor på soppa och våfflor.
Behöver göra plats på baksidan av uthuset för veden som kommer snart. Plocka undan presenningen och SJ pallarna som ligger kvar efter förra årets ved som nu är uppeldad.
Ska klättra upp och ta loss sotarens stege som är fastsurrad vid takstegen med spännband, städa undan de små utegranarna och riset på rabatten här bredvid brokvisten. Kanske till och med ställa undan snöskyfflarna? Åtminstone den stora …eller ja i alla fall ställa den borta vid uthuset så att den inte behöver stå här, lutad mot eken som en mindre vacker prydnad?
Lilla skyffeln får nog vara kvar i väntan på de sista snöfallen. För kommer gör de ju helt klart.
Är ju inte ens april än.
Idag har vi ju tappat en timme och nog märks det tycker jag. Klockan är redan alldeles för mycket så det är bara att slita sig från datorn och sätta igång.

Tänk vilken tur man har som har en frisk kropp som man kan använda till att leva livet med. Göra och uppleva saker. Och dessutom i dessa tider då vi har hela härliga våren, sommaren och hösten framför oss.
Kan det bli bättre?

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu