Nystädat och en bukett tulpaner!

mars 11th, 2017

IMG_4745

Ledig dag, nystädat hus, solsken och en bukett tulpaner som förgyller tillvaron. Kan det bli bättre ?   :)

Var ett tag sen jag skrev nu men fick lite annat att tänka på under veckan. På måndag kväll knackade det nämligen på dörren och en granne kommer instörtande. ”Det kommer jättemycket glöd ur eran skorsten, det kan inte vara riktigt, kom ut får du se!”
Så efter att vi slutat elda fortsatte den kvällen med att vi gick ut och tittade till skorstenen då och då. Skickade upp äldste sonen på vinden för att kolla så att det verkade lugnt där med ev rökutveckling. Kände på muren så att värmen där minskade och inte ökade. Och ja…sen var det bara att ringa sotaren dagen efter. Dessvärre så hade de så fullt upp så det blev en lite kylig inomhusvecka tills sotaren dök upp på torsdagen. Men skulle tro att vårat elbolag i alla fall jublar nu nästa gång vi betalar elräkningen.
En stor nackdel med vårt hus är ju att den enda uppvärmningen vi har är att elda i kamin och vedspis och alternativet är direktverkande el.
Det går ju bra så länge man kan och får elda men…skulle det ha varit ca 20 minus nu och dessutom blivit strömavbrott de här dagarna så  vill man inte ens tänka på hur det hade gått med typ vattenledningar och allt.
Men…nu är skorstenen sotad, provtryckt och godkänd så förhoppningsvis ska vi slippa det här bekymret i framtiden.

IMG_4746

Är så härligt med tulpantiden som är nu tycker jag. Känns lite som en försmak av våren som är på gång.

IMG_4747

Och bara det att kunna gå ut på gården och plocka in något känns ju verkligen som ett startskott på den varmare årstiden.

IMG_4751

Ska försöka ta vara på den här soliga dagen och kanske passa på att sitta mot en husvägg en stund och få lite färg i ansiktet? Om inte annat så får man väl åtminstone en svag dos D vitamin.

IMG_4749

Sen behöver jag fylla på lingonsyltsförrådet så ett syltkok får det bli också.

IMG_4755

Men först är det nr 1 på priolistan som gäller, vilket betyder att ge den här lilla ”typen” en riktig promenad. Man märker verkligen på henne när hon fått sitt promenadbehov tillgodosett. Då slappnar hon av ordentligt och verkar allmänt nöjd med tillvaron. Innan riktigt ”känner” man hur hon går och förväntar sig att något ska hända  och den känslan kan vara ganska stressande för en högkänslig person.
Så först är det hundpromenad som gäller och sen lite annat både nyttigt och onyttigt  :)

Härligt med såna här dagar då man har sådär lagom mycket att tänka på och göra. Precis som livet ska vara när det är som bäst!

Ha det gott!
Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu