Vilka dagar…och kvällar förstås!

IMG_0673 - kopia

 

Tror det är lite såhär det känns att vara på ”andra sidan”   :)  ja inte så varmt som det varit dagtid i solen eftersom det snudd på kan bli lite obehagligt varmt ..men som det känns på kvällen när den värsta värmen gett sig och allt bara känns behagligt, tyst och stilla.
Nästan som att vara ute fast inne…som att befinna sig i en enda stor värld där allt är bra och kroppen känns frisk, lätt och tillfreds med tillvaron. Alla som ”varit över” och vänt, alltså som fått ett hjärtstopp eller varit med om olyckor där de varit sekunder (ibland minuter) från döden. Alla beskriver de den där känslan av att må så himla bra, känna sig lätt som en fjäder i kroppen, inte ha ont någonstans eller en massa jobbiga känslor som ångest, oro, stress eller så.

Och nästan alla säger att de gärna hade stannat kvar, men inte alla faktiskt! En del säger att de trots den där orubbliga känslan av att vara ”hemma” och på rätt plats, känner att de har ouppklarade saker kvar att göra på jorden. Eller så har de anhöriga som de inte vill lämna kvar där än trots att de nu fått ”hela bilden klar för sig” och vet att de kommer att ses snart igen.
IMG_0699 - kopia
Men jag tror ändå att den känsla man får när man  ”knallar över” faktiskt liknar den som man haft i kroppen nu de här dagarna när vädret varit helt magiskt.
 Man går verkligen och njuter av varje sekund för man vet att snart är det slut på den underbara värmen. Men vi fick i alla fall uppleva den och vilken nytta den gjort i kroppen. Man riktigt känner hur man laddar batterierna och fyller på med livslust och energi inför kallare årstider. 

IMG_0694 - kopia

Vi har mest bara tagit det lugnt sedan vi kom hem från semestern. Man kan inte så mycket annat i denna temperatur och man ska inte heller. Är såå glad över att ha prickat in mina semesterdagar just under den här tiden. 

IMG_0686 - kopia

Allt blir så vackert också i det mjuka kvällsljuset och man riktigt känner hur blommorna myser i värmen   :)

IMG_0690 - kopia

Katterna tar det väldigt lugnt på dagtid, syns knappt till förrän de tycker att det går att smyga omkring och röra på sig igen. 

IMG_0668 - kopia

Idag är det ju dock en aning svalare och nästa vecka ska denna härliga tid vara över för den här gången. Men det är ju inget som säger att den inte kommer igen innan sommaren är slut för än är det väl många sommardagar  kvar.

Britta 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu