Nu får det bli vår…!

mars 7th, 2017

IMG_0295 - kopia

Vinter och skidåkning i all ära…men nu har vasaloppet varit så nu får det bli vååååår!!!

Blir en väldigt annorlunda vår i år. Kanske inte vädermässigt? Jag är ingen siare…nej men för mig som är van vid att gå och börja ”ladda” för att börja på kyrkogården i april. För jag är ju en sån som måste ladda lite inför nya saker i livet. För varje start av säsongen har känts som ny även om jag nu skulle ha gått in på min tionde.

Under vintern går jag in lite som i min egen bubbla och umgås inte med många förutom de jag har omkring mig på de tillfälliga arbetsplatser jag hamnar som vikarie. Så visst är det en typ av ”social laddning” jag måste göra när man plötsligt blir ca 15 personer som ska dela fika och omklädningsrum 40 timmar i veckan under ett halvår.

Och sen bara det här med att släppa alla tankar på arbetsförmedlingen och a kassan som man ständigt har i bakhuvudet som arbetslös.
Har jag fyllt i allting rätt? Lämnat in rapporten? Skickat in kassakorten? Skickat in arbetsgivarintyg?  Varit nog ”aktiv” dvs sökt nog många jobb ?  Osv..osv..!
Det är snudd på en halvtids kontorstjänst att sitta vid datorn och telefonen och göra allt detta prickfritt för att få ut sin futtiga a kassepeng!
Att inte behöva ha detta i huvudet under höst/vinter och vår är något som jag knappt kan föreställa mig hur det kommer att vara?
Vilken lyx? Som att ha semester ju! Att känna sig fri, ledig och bara ägna alla lediga timmar åt att vara just …ledig…!!

Och inte nog med det! Jobbar bara 75% nu också så de lediga timmarna blir ju ännu fler! 

fri

Vissa stunder känns det totalt overkligt. Får man ha det såhär bra i livet ?
Ja faktiskt…och det gäller att ta vara på och njuta av det ordentligt! Och det lovar jag att jag ska göra!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu