Efter besöket av Svs barndomskamrat från Hälsingland igår stoppade vi Line i bilen och åkte bort till sjön. Hon behövde få springa av sig och där är de perfekta ”vidderna” för att kunna göra det utan att man tappar kontrollen över henne.
Hade ingen lust att gå någon egen promenad för nu är jag verkligen urtrött på att gå ensam.
Det blev i alla fall uppskattat och som vanligt sprang hon som en galning hit och dit.
Rullade sig i snön också såklart!
Nya leksaken ”vesslan” eller ”illern” eller vad det nu är för något fick följa med. Det blir liksom lite extra roligt då om man har något att slänga omkring med.
Men ibland får den luringen övertaget. Öh…hur gick det här till???
Bäst att lägga sig och ”spela cool” efter en så pinsam incident.
Eller så ber man matte dra lite i ena ändan så att han får sig en åthutning.
”En gör så gott en kan!”
Idag blev det lite syltkok och brödbak igen. Märker nu hur värdefullt det är att ha lingon i frysen. Kan inte äta köpt lingonsylt som ju bara är någon slags söt, kletig sörja med några bär i här och där, så nu blir det nog till att plocka egna lingon i sommar om jag ska fortsätta att äta min havregrynsgröt på morgonen.
För det ska liksom vara lingonsylt till det tycker jag och inte någon annan sylt.
Varje gång jag kokar egen så blir jag lika förundrad över sockermängden i receptet. Kanske har skrivit om det här förut men det tål att upprepas.
Jag använder syltsocker och de första gångerna gick jag efter mängden socker som stod på paketet och….fy tusan vilken sockerchock det blev.
Tror att det var jordgubbssylt den gången och huvaligen vilken galen sockermängd.
Så numer har jag lärt mig att för det första gå på den delen av tabellen som visar ”lättsockrad” och sen tar jag bara drygt hälften av den mängden till lingonsylten och det blir alldeles lagom.
Till 1kg bär ska man ha 500 g socker men jag tar ca 300 g. Och då ska det vara sk lättsockrat. Vid sk ”vanlig” sylt ska man ha lika mycket socker som bär….usch och tvi säger jag bara.
Snacka om att förstöra bärets egen nyttighet och smak!
En mysig morgon var det i alla fall med syltkok i morgonsolen i sällskap av en massa regnbågsfärgade ”solkatter” från min glasprisma som hänger i köksfönstret.
Jag rekommenderar verkligen att hänga upp såna i fönster där solen kommer åt ibland för det känns så magiskt och mysigt när hela rummet plötsligt fylls av regnbågsfläckar.
På skåpluckor.
Vedspisen…
…och helt plötsligt såg jag att det till och med fanns en liten del av regnbågen i ”någons” skägg
Gulligt!
Annars kämpar vi väl på mot vinterns trötthet och en bra start på dagen är en ”hutt” av den här ingefärsshoten …vad konstigt det där ordet blev? Ingefärs shot menar jag i alla fall!
Vi fick receptet av mina söners far och det finns på nätet om man bara googlar på det. Ingefära är det ju en massa nytta med och den här drycken river verkligen i strupen så nog känns det att den gör nytta allt.
Ingefära, citron och honung innehåller den och ska vara bra i förebyggande och stärkande syfte under förkylningar bla!
Men nu är det lunchtime och sen ska vi faktiskt för första gången på veckor försöka komma ut på någon gemensam aktivitet idag. Sv känner sig mycket bättre nu så förhoppningsvis ska det vara över för honom med årets dunderförkylning nu.
Ha en bra dag!
britta