Bara för att….

november 18th, 2018

Tittar in här och gör ett sånt där tråkigt bildlöst inlägg bara för att tala om att jag fortfarande finns kvar här på jorden   :)

Går långt mellan inläggen nu och får nog till största delen skylla på detta överföringsjobb jag startat när det gäller att flytta alla inlägg jag hittills gjort, ca 1097 eller nåt….från internet till mitt skrivprogram som dokument.

Det tar tid och när jag väl sätter mig någon timme vid datorn så är det det som prioriteras, därav den stora avsaknaden av inlägg.

Har i alla fall kommit fram till 2015 nu så över hälften är ju gjort åtminstone!

Som vanligt när det går såhär långt mellan inläggen så tänker jag dagligen på vad jag skulle vilja blogga om. Typ att ”det här ska jag fota och skriva lite om” …och ”det där ska jag skriva om på bloggen”….osv osv….men….när det sen blir kväll och man börjar känna sig färdig med dagen så …räcker inte orken till helt enkelt.

Äter ju mina antiöstrogentabletter nu och nog känner jag att det gör en del med kroppen. Svettningarna som kommer och går i vågor är ju visserligen jobbiga i sig, särskilt nattetid när det ibland känns som om man inte gör annat än tar av och på täcket flera gånger om.
Men sen påverkar det psykiskt också.
Känner mig ibland så förbaskat irriterad och kinkig och får den där ”låt mig bara vara” känslan som man kunde få i tonåren ibland.
Som om man bara skulle vilja säga till de i sin omgivning att ”var tyst och gå härifrån, jag orkar knappt med mig själv just nu”!!!!   :)

Men …nu är man ju snart 50 och har väl ett annat sätt att hantera dessa känslosvallningar för jag hoppas i alla fall att mina närmaste inte behövt lida av det hittills?
Jag vet ju vad det beror på och jag vet ju att det inte är dem det är ”fel” på så att säga…det är ju bara min kropp och mina stackars hormoner som ”spökar” så det är bara att sträva efter att försöka hålla tungan i styr och inte fräsa ur sig några oförtjänta elakheter  :)

Och än så länge har det gått bra….tycker jag i alla fall ;)

Är särskilt kvällstid jag känner av det här och då i form av irritation, frusenhet…ja låter kanske konstigt mitt i de svettattacker som kommer men så är det….än fryser man och än svettas man så att filtar och kläder man nyss ”packat in sig i” åker av lika fort…och sen kan man också få en slags ”sjukdomskänsla” i kroppen.
Känslan av att bara vilja ligga i soffan under sin filt och inte göra ett endaste dugg….(inte likt mig precis)….!
Och sen är det kvällströttheten…som jag ju alltid egentligen haft men som nu kommer ännu tidigare än innan.
Kan faktiskt hoppa i säng strax efter åtta nu ….ja jag vet att det måste låta ofattbart för många som säkert kan vara uppe till både tio och elva trots att de ska upp och jobba.
Man kanske också kan tro att det inte ska gå att somna så tidigt och att man ska vakna vid typ tre på natten och vara utsövd då men….nix….så är det inte!
Kan somna före nio och ändå känna att jag gärna skulle vilja ligga kvar ett par timmar till när klockan ringer vid kvart i fem.
Men…då är det ju också så att jag så gott som aldrig sover mer än två, max tre timmar i sträck innan jag vaknar av en svettattack eller behovet av ett toabesök.
Så för mycket sömn blir det knappast trots det tidiga sänggåendet!

Imorgon är det förresten dags för ett återbesök på kirurgen i Falun för en uppföljning av operation och behandling och det blev jag faktiskt ganska överraskad över när jag fick kallelsen.
Trodde inte att det i dagens samhälle och dagens vård fanns tid och resurser nog för en sån typ av besök?
Har mest gått och tänkt att jag nog inte lär höra av någon läkare eller så innan det är dags för nästa mammografi. Men…skönt att ha fel ibland och skönt att bli positivt överraskad!

Blir nog en koll av ärren, läkningen och lite utfrågning om hur medicinen funkar skulle jag tro?

Men …nu är klockan 20:16 och ögonlocken börjar bli sådär jobbigt tunga, så det är väl bara att stänga av datorn och göra sig i ordning för några än svettiga och än frusna timmar i sängen!

:)   ha det så bra så länge så får vi se när jag får till ett inlägg igen? Och ett förhoppningsvis lite roligare med bilder och så !

Natti natti !!

Britta 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu