Äntligen igång igen…!

november 4th, 2018

DSCN6120

Idag blev det äntligen läge för att dra på sig de älskade Lundhagskängorna igen och gå ut och fortsätta kampen om höstlöven  :)

DSCN6119

Och snart är det lika många säckar att åka och tömma som det var senast! Mängden löv är egentligen inte lika stor men däremot var de så tunga och blöta den här gången, plus att man får med sig en massa singel från vägkanten, så det räckte att fylla säckarna till knappt hälften innan de blev för tunga att hantera.

Blev inte färdig idag heller men ….det är en dag imorgon också….och därefter …osv…!

Är ju ingen snö i sikte den närmaste veckan så känns inte som det är någon panik precis! En dag i taget, så blir det nog färdigt till slut!

DSCN6121

Som tur var tog Sv med sig Line ut på promenad så att jag kunde släppa det dåliga samvetet mot henne!
Det här med lövkrattning är inget som hon har något utbyte av  :)

Sen har jag börjat med ett annat ”monsterjobb” fast inomhus ! Och det handlar inte om något fysiskt som städning eller så …nej nu är det ”skrivbordsarbete” som gäller!

Har ju ibland tänkt att det vore roligt att kunna skriva ut alla inlägg som jag gjort ända sen jag startade bloggen, vilket var i februari 2010, men insett att det skulle bli alldeles för dyrt då det handlar om drygt tusen…1090 någonting? …inlägg !
Så för det mesta har jag bara slagit ifrån mig tanken lika snabbt som den kommit men på något vis så har det ändå legat och gnagt lite i mig till och från.
För det är ju ändå ca åtta års dagbok ur ens liv och visst vore det roligt att kunna spara det på något vis. Något säkrare vis än bara på internet!

Så i förrgår satte jag igång med något som jag ännu inte vet om jag kommer att orka slutföra men har åtminstone börjat och tänker att jag tar det lite ”pö om pö” och då och då och till slut så blir jag kanske färdig?

Planen är att spara över alla inlägg till dokument i ”openOffice” och ja, jag vet att det verkar galet att sitta och kopiera och klistra in över tusen inlägg men jag vill ändå försöka!
Det som är lite trist och gör att det kommer att ta extra mycket tid är att överskrift och datum inte kommer med så det måste jag sitta och skriva in för varje inlägg.

Men…nu är det ”äta elefant” tänket som gäller…dvs…att hur äter man upp en hel elefant?…jo…man tar en tugga i taget!
Så med den filosofin i tanken fortsätter jag vid lämpliga stunder att sätta mig med datorn och jobba vidare.
Kopiera…klistra in…skriva överskrift och datum….kopiera….klistra in…skriva överskrift och datum…och naturligtvis trycka på ”spara” knappen lite då och då!

Måste ju finnas en ände på det till slut? Och tänk så mycket värdefull dokumentation om några år ur mitt liv jag har sen!

Det värsta är att det är den här typen av arbete som oftast gör att jag får förbaskat ont i armen men får göra några inlägg och sen ta en paus med lite stretch och rörelse ibland så ska det nog gå.

Ska nog passa på nu, denna lugna söndagskväll att flytta några inlägg till. Har nog gjort ca 20 st hittills tror jag.

Ha en fortsatt skön söndagskväll!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu