Förkylt…!!!!

oktober 29th, 2018

Började känna av halsen lite i lördags och kände mig lite ruggig och inte så motiverad som vanligt under vår morgonpromenad. Trodde dock inte att det skulle bli så mycket mer än lite halsont och lindrig snuva.
Tog alvedon och hoppades att jag skulle klara av att jobba idag men…nej…gav upp med det redan igår eftermiddag.
Igårkväll steg febern med frossa och svettningar om vartannat och snorfabriken i näsan går på högproduktion.
Fy tusan vad tråkigt det är att vara sjuk!!

Jag som ville göra så mycket nu!

Nåja…att klaga över en helt vanlig förkylning är väl egentligen lyx? Det går ju över,och om ett par dagar är jag nog i farten igen.

Någon mer lövkrattning blev det dock inte i helgen men vi lyckades i alla fall köra iväg de 15 säckarna. Kände då också att allt inte var som det skulle. Hade knappt kraft i armarna till att stå och skaka ur de hårt packade löven.
Brukar gilla såna jobb och tycker om att ”ta i” lite…men nu kände jag bara att jag ville göra klart och få åka hem till soffan  :)

IMG_7079

Lite annat fick jag dock gjort i helgen alla fall. Som ni vet så är livet som krukväxt ganska chansartat och hårt hemma hos mig (om man nu inte är av arten orkidée eller annan stentuff sort) och nu kom jag mig äntligen för med att byta ut den stackars ”avlidna” murgrönan som hängt i köksfönstret som en torkad brun ”eternell” ett tag   :)

IMG_7081

Kom på att jag tagit lite skott från den här uppenbarligen tåliga hängväxten, som jag inte vet namnet på just nu…

IMG_7082

…men såhär ser den ut i mera närbild!

IMG_7083

Och såhär!

IMG_7080

Nöp av några slingor för någon vecka sen då den växer sig lite väl lång och verkar grena sig då man toppar den lite, och nu hade det faktiskt bildats en massa nya rötter.
Kul när man lyckas med något i krukväxtvärlden.

Så nu får vi väl se om dessa tre små skott är lika tåliga som ”moderplantan som verkar växa och trivas trots att den delar krukan med en ampellilja.
Ampellilja är förresten också en sort som jag verkar kunna hålla vid liv så de är att rekommendera om man vill ha lättskötta växter.

Likaså Gullranka  som jag har två exemplar av som slingrar sig i hallen och som lever och växer trots att de nog inte fått ny jord på kanske år?
Dessutom har de en väldigt liten och trång kruka. Men ändå…så växer de snällt vidare så länge de får sin vattenskvätt ca en gång i veckan.

DSCN6038

Sen gjorde jag en bra återanvändning av en tröja som jag visserligen tyckte var fin men som hade så otroligt trånga ärmar. Har verkligen försökt att ha den lite då och då men känt att den varit på gränsen till att vara obekväm med dessa ärmar som spänt och stramat.
Så nu tog jag helt enkelt och klippte av den och sydde i en resår i ”midjan” istället, och vips så har man en fin och skön kjol att skrota omkring i inne i vinter.
Går nästan hela vintern i varma sköna tights, kjol och dubbla strumpor (ett par tunna och ett par tjockare) inomhus.

Mjukt skönt och bekvämt!

DSCN6039

Och av ärmarna gick det att göra ett par benvärmare.  :)

Återanvändning av en redan återanvänd tröja inköpt på PMU i Leksand! Det känns bra inombords att tänka på.

Och om man inte vill göra en kjol av den så skulle den ju också passa som ett kuddöverdrag, eller en förvaringspåse kanske?
Använder man fantasin så finns det nog hur många återanvändningsområden som helst!

DSCN6030

Idag var det en sån där ovanligt vacker morgon. Älskar att ha morgonsolen utanför köksfönstret!

DSCN6032

Och ute i fågelmatarstugan var det full fart på gästerna!

DSCN6031

Fullsatt kan man säga!   :)

Men nu börjar det kännas tungt i huvudet igen så det är nog dags att inta liggläge. Trist men nödvändigt när kraften i kroppen inte finns och till och med en kattmatsburk känns för tung att lyfta och gör så att det värker i handleden  :)
Då är man inte så kaxig inte…!

Men men…snart är det nya friska tag som gäller och till helgen ska jag väl äntligen kunna göra färdigt ute.

DSCN6037

Har ju köpt 28 meter ljusslinga som måste sättas uppe i kanten av Lines stängsel. Nu när syrenhäcken är borta så är det stor risk att rådjur eller till och med älg försöker gena rakt igenom den och eftersom stängslet är gjort av så gott som osynligt hönsnät så gäller det att visa tydligt att det är ”hoppa” som gäller för dem där.
Har ingen lust att göra mig skyldig till skada på stackars små rådjursben i vinter. De har det väl tufft nog ändå!

Hörs och syns!

Britta

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu