Kylig morgon!

oktober 7th, 2018

IMG_7016

Gillar det här lilla ”hålet i häcken” som blev efter arbetet med att gräva in kommunalt VA, för hade det inte varit där så hade jag inte kunnat se ut över den lite frostiga gräsmattan och åkern bakom i höstmorgonsolljus.   :)
Som ett fönster med utsikt !

För övrigt är det också dags att ta ner hela syrénhäcken igen, för nu är den så lång och gänglig så att den kommer att ge vika för kommande vinters snötyngd.Blir inte roligt om man måste ut och skaka av snö i ren panik någon tidig morgon då grenarna hänger långt ut i vägen, som är ganska trafikerad av både bilar och bussar.
Gäller att förebygga sånt innan snön och kylan kommer.

Har dock ännu inte någon lösning på vart man ska göra av all nedtagen häck? Blir ju en hel del ris och kanske för mycket för att slänga på min fars privata lilla tipp nere i skogen?
Vart gör man annars av sånt avfall? Sopstationen? Eller kan det finnas något företag som kommer och hämtar mot betalning?
Ja, vet faktiskt inte men på något vis måste det lösa sig! Själva nedsågningen hoppas jag att jag och sonen klarar av själva. Han kör röjsåg och jag släpar undan. (Har inte frågat honom än men brukar gå bra om man mutar med en pizza eller nåt som belöning! )
Ett sånt där underbart höstutejobb som man mår sådär gott av efteråt när det är färdigt  :)

Ja och under tiden det pågår också såklart! Jobbar lite….tar en kaffetår ute på brokvisten i höstsolens sken (om det nu är sol då förstås)  ….jobbar lite till….äter lunch….jobbar och ja….sen borde det väl börja bli färdigt?
Är ju ganska lång sträcka med häck runt hela gården men om folk kan åka till månen så ska det nog gå att få ner och undan en häck också  ;)

Visst blir det lite tomt och öppet ett tag men redan nästa sommar kommer den att ha kommit upp mellan 50 och 100 cm så det är ju bara tillfälligt. Och faktiskt nödvändigt med jämna mellanrum.

IMG_7009

Idag ska jag försöka få lite tid vid symaskinen. Hittade en bit tyg för 15 kr på PMU som jag tänkte hänga upp i dörrhålet in till tvättstugan. Var verkligen dags att byta ut det som suttit där i flera år nu.

IMG_7012

När jag och min före detta sambo flyttade hit för 22 år sedan satt det en dörr här men i en hall som redan är alldeles för trång så kändes det mycket bättre att ta bort den.
Finns heller ingen anledning att kunna stänga en dörr in till tvättstugan tycker jag? Tvättmaskinen är så pass tystgående och tumlarens sus har man vant sig vid. Sen är det ju inte varje dag de är igång heller.
Den enda gång man kanske skulle önska att man kunde stänga är när man kör tumlaren med tennisbollar i, men hur ofta är det?  Någon gång per år kanske?

IMG_7010

Tygbiten var precis så stor så att den räckte till att göra nya kanter på korgarna i hallmöbeln också  :)   …blev riktigt nöjd med det faktiskt!

IMG_7011

Passade bättre till stilen på möbeln än det lite storblommiga tyg som satt där innan.

IMG_7020

Sen hittade jag den här duken för 10 kr som kommer att passa alldeles lagom som gardin i trappfönstret.

IMG_7021

Ny gardin för 10 kr…? Det kallar jag fynd för ett så himla fint tyg.
Är faktiskt mitt drömtyg att ha på bla kökssoffan men just det tyget är så himla dyrt att köpa på metervara så det har aldrig bilvit av.
Så gissa om jag blev lycklig när den här duken låg där på hyllan mitt framför mig. Kände mig lite som en snål och sniken tant när jag snabbt plockade åt mig den mitt bland alla andra fyndsökande ”tanter”   :)  …men verkade inte som om någon annan var intresserad av den heller så!
Kunde knappt fatta att de hade missat den? Men man ska ha lite tur ibland också!

IMG_7014

Sen måste man väl ut och få lite friskluft också och passa på att plantera ljungen.

IMG_7018

Och självklart motionera någon som tydligt visar att hon bär på en massa överskottsenergi  :)

IMG_7017

Lite uppvärmning framför kaminen med gnutten.

IMG_7019

”Kom igen matte….lek lite nu då…!”

IMG_7015

Fortsatt fin höstdag på er….!

Britta

 

 

 

 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu