En vecka senare..!

september 19th, 2018

Trodde faktiskt inte att det skulle gå så lång tid innan jag orkade göra ett inlägg igen men jo…det är först nu jag känner att jag orkar.

Den här veckan har dock inte varit lika tuff som den förra och tycker att jag börjat hitta tillbaka till vardagen och rutinerna igen.
”Rättat mig i ledet” och återintagit platsen  i ”ekorrhjulet” ni vet!

Dels så har väl både kropp och själ fattat vad det är som gäller nu och dels så har jag faktiskt insett att jag inte kan köra på så intensivt på jobbet utan att ta små pauser och stretcha lite emellanåt.
Och vilken skillnad det har gjort.
Bara att ta någon minut då och då, släppa moppskaftet för en stund och dra några djupa andetag och stretcha ut de mest ansträngda och spända musklerna. Helst INNAN de börjar säga ifrån också …!

Så det är något jag kommer att fortsätta med för att må så bra som möjligt efter jobbet så att man orkar ”leva” lite också!
:)

Senast jag skrev hade vi ju varit en sväng till Erikshjälpen och fyndat och tanken var att jag redan dagen efter skulle göra ett inlägg om det men…det bidde inte så  :)

Blir alltid så glad och fascinerad över hur mycket fint man kan hitta där till priset av ingenting egentligen.

IMG_6909

Så förra onsdagens fynd bestod av. Flera meter tyger som jag ska använda till att klä om fåtöljerna som stått ute på brokvisten hela sommaren. (Håller på att fixa till en liten ”läshörna” i tv-rummet)…..

IMG_6911

…två innerkuddar + två jättefina kuddöverdrag som knappt verkade använda. Kraftigt tyg och med dragkedjor…lyxigt…när man är van vid sina egenhändigt ihopknåpade kuddfodral med sneda sömmar och enklast möjliga modell.

IMG_6912

En otroligt mjuk och len ”fjärilskudde”, som faktiskt passade jättebra på kökssoffan. Till och med så att färgen på vingarna matchade med färgen på pärlsponten på väggen   :)

IMG_6913

Två muggar….en tekopp till mig och en kopp som Sv helt enkelt bara ”fastnade för”!

IMG_6915

Älskar verkligen tekoppen som är av perfekt storlek. Fint mönster har den också och skön blå färg!

IMG_6917

Varken för stor eller för liten för den dagliga dosen eftermiddagste… :)

IMG_6940

Och så en mjuk och skön skjorta, eller blus eller vad man ska kalla det?

Och allt detta till priset av 179 kr…..VA?…..det är ju så att man ramlar baklänges när man hör summan i kassan!
Dessutom går det ju till välgörenhet så hur bra känns inte det inombords? Underbart när shopping kan kännas som om man gör en god gärning, plus att man får så mycket fint med sig hem!

Ja läshörnan ja….den försöker jag jobba lite med varje dag! Mäter, syr och stryker och har äntligen blivit färdig med fåtöljerna. Nu återstår tyget på fotpallarna och sen får vi se om jag lägger någon matta under alltihopa?
Har ju kalla vintergolv och vore nog skönast så? Men vi får se när det börjar bli färdigt?

Tror det blir väldigt mysigt i alla fall att kunna sitta där i vinter och läsa medan elden brinner i kaminen.
Har saknat en sittplats utöver tv-soffan faktiskt. En plats där man har läsbelysning också. Har ju en massa intressanta böcker i bokhyllan och är på tiden att de får bli lite ”lästa” :)

Blir skönt med ett alternativ till tv tittandet, för visst kan man känna att man liksom får nog av det ibland. ”Skärmtid” är ju egentligen inget som hjärnan har behov av och vi är inte gjorda för att bara sitta och ”glo” så att säga   :)
Känns mycket mer både avslappnande och givande att läsa en bok eller bläddra i en tidning istället.

IMG_6941

Och därute fortsätter hösten att göra framsteg. De flesta äpplen har tyvärr redan ramlat ner och vi försöker spara på dem så länge som möjligt!
I helgen gjorde vi ett ”lagringsförsök”, vilket jag tänkte skriva och visa lite om i ett annat inlägg.

IMG_6945

Ute på brokvisten har jag så gott som städat bort sommaren nu. Bort med fåtöljer och bord så att hösten och vinterns vedkorgar får plats istället! Penséerna och pelargonerna är dock fortfarande kvar och ärligt talat så vet jag inte hur jag ska göra med övervintringen av dem…ja pelargonerna alltså!
Har ingen bra plats för det egentligen men skulle så gärna vilja försöka spara både ”kärleks” och ”rosenknoppspelargonerna som varit så fina i sommar.

Vi får se hur det blir med de planerna?

IMG_6946

Och igår lyxade jag till det ordentligt med två nya orkidéer i köket! Eller lyxade förresten? De kostade bara 59 kr styck och då tycker jag att man är dum om man inte passar på.

IMG_6947

Blev två vita den här gången. Passar bäst och känns lugnast i köket! Hoppas att de kommer att trivas nu bara!

IMG_6934

Avslutar med en bild av en ”flirtande”gamling…..

IMG_6935

….en gamling som strävar på med sin lite stela kropp och dåligt fungerande öron   :)

Men än är det ”liv i gubben”och så länge han äter, sover och verkar må bra så får han väl hänga med, sina närmare hundra människoår till trots!

Nej….nu är det hög tid för lite eftermiddagste och macka!  En av vardagens guldstunder  :)

Ha det gott så länge!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu