Dagarna i ”Lugnet”!

september 4th, 2018

IMG_6843

Ja från och med igårkväll en stund efter att jag duschat vid åttatiden kan jag säga att stugan började göra skäl för namnet.

Då blev det plötsligt ovanligt tyst och det var knappt så att vi vågade tro det!
Det spolande ljudet från vattenrören tystnade plötsligt och även om själva toalettstolen fortfarande stod och rann (som den gjort sen vi kom i söndags), så var det inte ens hälften så störande då det ju faktiskt går att stänga dörren in dit.
Det andra susande, brusande ljudet som nu plötsligt tystnade hördes betydligt mer utanför toaletten och var något som till och med Sv tyckte var lite jobbigt att lyssna till.
Jag är ju oerhört ljudkänslig och kände direkt när vi insåg att de här ljuden var något vi skulle få stå ut med under de här dagarna, att ”det här kommer nog inte att bli så avkopplande som jag trodde”!
Hyresvärdinnan kom ganska direkt efter att vi anlänt i söndags och beklagade den rinnande toaletten, att de inte hunnit fixa den men var medvetna om den. Och sånt gör att man blir mer beredd på att stå ut med saker som kanske inte är som man förväntar sig när man hyr en stuga.

Hur som helst så insåg vi från början att det bara var att försöka vänja sig och stå ut med ”sus och brusljuden” och göra det bästa av situationen, vilket vi gjorde också och ändå hittade en ”myskänsla” här i stugan.
Så när det igår sådär plötsligt och oväntat blev tyst kändes det som en extra bonus och tack vare att det fortfarande är tyst så kan vi äntligen kalla stugan för ”Lugnet” som den är döpt till från början.

IMG_6845

Liten är den men räcker gott för oss två, och med sina 450 kr per natt motsvarar den vad man kan förvänta sig till det låga priset.
Är sällan man hittar en stuga för under 600 om man vill ha egen dusch och toalett så den här är vi mer än nöjda med ändå.

IMG_6849

Skulle såklart ha fotat innan vi började sprida våra saker omkring oss men det glömmer jag nästan alltid så ni får helt enkelt blunda för ”stöket”!   :)
Matbord, TV och en 120 säng får det plats…..

IMG_6848

…plus en våningssäng och ett par tv ”fåtöljer”…faktiskt skönare än det kanske ser ut!

IMG_6847

Och så det lilla köket som också är bra utrustat med tanke på det låga priset.

Dusch och toalett också såklart men det har jag inget foto på.

IMG_6850

Utanför finns plats för bord och stolar och eftersom vi haft sån tur med vädret de här dagarna har vi kunnat sitta ute också.

IMG_6834

Stugan ligger inne i byn och bara några meter ifrån hyresvärdarnas hus men man får ändå en känsla av avskildhet då man har en skogsdunge på ena sidan och inget fönster åt boningshusets håll så läget är helt okej om man ändå är ute på andra äventyr på dagarna.

IMG_6837

Och Line har redan ”rullat in” sitt nya revir….

IMG_6840

…och hittat en lagom stor ”lekyta”!   :)

IMG_6841

 

IMG_6842

….hallå….kan ni komma och leka lite nu då????

IMG_6688

Igår hamnade vi på en härlig plats uppe i Älvdalen där Sv äntligen kunde få dra på sig fiskeutrustningen och göra det som han trivs så bra med en stund.

IMG_6693

Ja mer än en stund blev det….några timmar snarare! Den här sommaren har ju varit så ovanlig på många vis med min cancer, väntan på beskedet om behandlingen, tiden under behandlingen och värmen som gjort att vi inte kunnat göra det vi brukar, så det kändes extra skönt att se honom kliva ut i vattnet och gå in i sin ”flugfiskevärld”…för det är verkligen en helt egen värld och vetenskap det där med flugfiske!

IMG_6725

Och jag och Line då?….ja vi bara njöööt av att få vara utomhus….

IMG_6696
….ta en skogspromenad….

IMG_6700
….hitta ”fotomodeller”….av både fullvuxna slag ….

IMG_6714
…och yngre varianter   :)

IMG_6707

Självklart lekte vi lite också med nya favoritmjukisen inköpt på Erikshjälpen i Gävle för en tia.

IMG_6703

Lycklig semesterfirare som äntligen får vara tillsammans med både matte och husse igen!

IMG_6708

Och vilket väder vi fick…! Helt magiskt vackert ute i skogen nu!

IMG_6732

Sen åts det såklart lite lunch ute i det fria….

IMG_6722
….och en slurk vatten direkt ur älven!

IMG_6759

Och medan Line sen vilade och tog det lugnt kunde jag ägna mig åt lite kreativ fotografering :)

IMG_6787

Både vid vattnet …..

IMG_6812
…och på land!

IMG_6827

Så himla skönt och avkopplande…! Att känna att man har flera timmar på sig att ägna sig åt kameran. Lyxigt och välbehövligt efter en sommar som denna!

Britta

 

 

 

 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu