Godmorgon!

augusti 7th, 2018

IMG_6337

Har precis kommit tillbaka från frukosten. Känns skönt att få ”krypa in” på sitt rum igen. Hade ju haft lite funderingar över hur det skulle gå att gå ner ensam och sitta där och äta utan att se alltför övergiven och sällskapstörstande ut….men det löste jag genom att ta med mig en bok  :)
Smart av mig tyckte jag!

Då kunde jag sitta där i lugn och ro och äta och läsa utan att behöva tänka på vart jag skulle fästa blicken.
Lyssnade såklart på människorna runtom mig (pejlade omgivningen såsom vi högkänsliga alltid gör på nya ställen) och förstod att några andra strålpatienter samlats vid ett särskilt bord.
Alla lite äldre än mig och kanske tar dom mig inte för en patient för att jag ser lite yngre ut?…men det är bara en teori jag har för cancer drabbar ju alla åldrar, men nog märker man att övervägande delen är åtminstone över 55-60 !

Men var ju andra gäster där också, barnfamiljer och par i olika åldrar så det blir nog inga problem att ”smälta in” i omgivningen.
Efter en stund kom det dock en kvinna som jag skulle gissa är i min ålder (kanske något äldre) och satte sig ensam vid bordet bredvid mig och känslan jag fick av henne var att hon också var patient men precis som jag föredrog att sitta ensam.
Att eventuellt få kontakt med en människa i taget är något helt annat än att bli inbjuden att sitta med vid ett bord med flera stycken.
Det är det som är det mest obekväma jag kan tänka mig.
Avskyr att sitta och prata om mig själv, vilket ju är vad som förväntas av en, men att lyssna på andra har jag inget emot.

IMG_6343

Nåja…vi får se hur allt utvecklar sig. Trivs i alla fall bra med min ensamhet än så länge!
Tog en bild på ett par av tavlorna här på väggen  :)   har inte så mycket att fota här inne på rummet  :)
Ska försöka ge mig ut med kameran sen och fota lite stadsmiljö. Lite annorlunda mot de bilder jag brukar ha med här på bloggen.

IMG_6340
Annars har natten varit helt okej, med bara ett par uppvaknanden. Trodde det skulle bli för varmt med fönstret stängt för att undvika alltför mycket ljud men kände att det till och med fläktade lite från ventilationen.
”Väderhallåan” står ju och ”hotar” med uppåt 30 grader igen imorgon….helt otrolig med denna sommar!
Men sängen var skön …förutom kudden som är ovan för mig.
Hemma har jag ju min speciella kudde fylld med dinkelvetefrön som formar sig perfekt efter min nacke och mitt huvud och nog känns det  i huvudet idag att jag inte haft samma stöd som av den.

Undvek att ta med den då den är ganska tung och besvärlig att bära då alla frön samlas på ett ställe när man lyfter den….om ni förstår vad jag menar?
Som att ha en liten ”säck” med tunga fröer att släpa på  :) och packningen blev nog tung ändå så får nog stå ut med hotellkudden när jag är här och sova ännu skönare sen på ”hemmakudden” !

Idag har jag inte behandling förrän klockan tre så jag hinner gå och äta lunch också innan det är dags att leta sig tillbaka till sjukhuset.
Jag och Sv gick ju tillsammans dit härifrån igår bara för att jag skulle ha lite ”koll på läget”, men insåg att vi gick onödigt långt och räknade ut en annan lite genare väg istället.
Så den ska jag ta idag  :)
Tror att han är lite orolig över att jag som den ”vimsmaja” han tycker att jag är ska irra bort mig och gå helt vilse  …hihi….men det kommer nog att gå galant….och om inte annat så finns det ju alltid människor omkring en att fråga.
Det är ju i alla fall en fördel med storstäder!

Har förresten också en liten stadskarta som vi scannade av och skrev ut hemma så nog ska jag ta mig till sjukhuset allt !
Tänker gå i god tid och kanske besöka sjukhusbiblioteket innan. Är gärna på plats ca en timme innan behandlingen.

Men nu ska jag ta och stretcha lite och göra lite yoga…riskerar att stelna till ordentligt annars om jag mest ska hålla mig här på rummet.
Gäller att hålla igång musklerna ändå.
Började i alla fall ta trapporna istället för hissen igår och det tänker jag fortsätta med! Finns ingen anledning för mig att åka hiss när jag har möjlighet att få lite ”gympa” av trappstegen.

Ha en fortsatt bra dag!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu