På plats!

augusti 6th, 2018

Ja då har jag ”landat” på hotellet och nedräkningen kan börja! För nog känns det redan att man kommer att börja längta hem ganska snart! (Eller, det gör jag egentligen redan)

Men nu är jag ju också en ovanligt inbiten ”hemmagris”  :)

Men detta är något som bara måste göras så det bästa är att inte fundera så mycket. Ta en dag i taget och se fram emot helgerna!

Har ägnat de tre timmar som gått sedan Sv åkte hem åt att installera mig ordentligt!

IMG_6331

Hängt in kläderna i garderoben!

IMG_6332

Placerat ut alla ”toasaker”!

IMG_6327

Lagt dagboken, pocketboken och änglakorten på nattduksbordet….och hörselpropparna såklart ifall det skulle bli ”livat” ute på stan inatt!
Bor ju verkligen mitt i stan och det lär väl knappast vara lika lugnt och tyst här som i Västgärde om kvällarna  ;)

IMG_6330

Ordnat lite på skrivbordet också …fast just nu sitter jag i en av fåtöljerna, med datorn i knäet och skriver istället! Bekvämare så!

IMG_6329

Blev så glad över vattenkokaren som fanns här, och tepåsarna och kaffepulvret! Så nu kan jag äta lite ”förfrukost” när jag vaknar och gå ner och äta lite rejälare någon timme senare!
Passar min mage bättre!

IMG_6328

Har nämligen handlat lite med tanke på det. Tur att det fanns en tom ”minibar” att använda som kylskåp !  :)

IMG_6333

Sen har jag en liten hög med tidningar med mig också så nog ska jag kunna sysselsätta mig!

Tv, dator, kamera, tidningar och böcker i kombination med att gå till sjukhuset på behandling dagligen ska nog få tiden att gå! Såg idag att de har ett bibliotek på sjukhuset också och det är en miljö som jag trivs väldigt bra i!

IMG_6334

Min lilla ”tv-hörna” där jag sitter just nu !

IMG_6321

Blev nämligen så att jag gick och köpte mig en sallad på konsum istället för att gå ner och äta middag här på hotellet.

Förklaringen…eller bortförklaringen kanske man ska säga?…till det är att när jag började titta på menyn för kvällen så insåg jag att jag aldrig skulle kunna få i mig en hel portion av något av det som stod!

En stor grillad köttbit med pommes och bearnaisesås …en ”steak minute” med äggula, pepparrot och pommes..en stor hamburgare på högrev, brioche, chedddar, majonnäs och pommes frites….och en massa andra tillbehör…!
Nej tyvärr…vill inte verka otacksam och vet att det är så gott som gratis för mig men har svårt att äta så rejält till kvällsmat.
Det enda som jag ev kunde tänka mig var en caesarsallad med grillad kyckling, penslad med honung, tryffel och fänkål, bacon och trädgårdstomater…men ja…ni hör ju att bara det låter som en måltid för en stor karl!

Så….det blev en promenad till konsum istället…och ett inköp av en egenhändigt hopplockad sallad. Och nu sitter jag här och känner mig både mätt och nöjd!  :)

Sen…visst kan jag erkänna att det känns lite gruvsamt att gå ner ensam till middagen också! Kände mig inte redo för det heller som den introverta människa jag är! Måste känna mig lite mer ”hemma” här först!
Tar som sagt en sak i taget och imorgon efter att jag varit nere och ätit frukost så kommer det nog att kännas lite lättare, när jag vet hur lokalen ser ut och ”sett ut” en bra sittplats!  :)

Lunchen kommer också att bli mer lättsam då den serveras på en restaurang en liten bit härifrån och består av en buffé som man får plocka av själv.
Känns mycket bättre då man själv kan bestämma mängden mat!

DSCN5548
Så i det stora hela har jag det bra här, även om jag såklart mycket hellre hade befunnit mig hemma i Västgärde…ute på brokvisten i favoritfåtöljen nu i skrivandets stund!

Men det kommer….ska bara bli absolut, helt frisk först! En månad i mitt liv …vad är väl det?

En månad i stan som bara får en att inse ännu mer att såhär vill man inte bo och leva!

DSCN5233

Nej, tacka vet jag lugnet hemma tillsammans med alla älsklingar…

DSCN5046

IMG_5978

…tänk vad vackert man bor ändå!

DSCN5253 - Kopia

Och vilken frihet vi har som kan vistas ute i naturen alla årstider…

IMG_3341 - kopia

DSCN4595

DSCN1355

DSCN4458 - Kopia

DSCN4268 - Kopia

Och vilken tur man har som kan välja…..!!!

Ha det bra så hörs vi säkert imorgon…har ju åtminstone gott om tid att blogga nu!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu