Måste erkänna…!

juli 24th, 2018

DSCN5890

 

Att jag älskar den här värmen …trots att den ställer till så mycket elände! Får ju nästan lite dåligt samvete men kan inte låta bli att njuta av tidiga morgnar som redan är 18 grader varma…att sticka in fötterna i sina ”flipflops” och ”floppa” ut på den gulnande torra gräsmattan.
Känns som om man bor i Grekland, Australien eller Italien? Som om man fått chansen att flytta sitt eget älskade hem och by till ett varmare land för en stund….det är lyxigt och förmodligen bara en chans i livet!

Tror knappast att vi kommer att få uppleva detta igen! 

Tar det lite lugnt idag då kroppen protesterar en aning. 

DSCN5895

Fick ett ”tokryck” i förrgår….nådde gränsen för vad jag klarar av i att gå omkring och göra ingenting trots allt som väntar på att tas om hand. Struntade i värmen och gick lös på det stackars bortglömda hörnet i trädgården.
Tog tyvärr ingen bild innan men kan säga att hönshuset knappt syntes…två stora högar med stenmjöl som blev över efter min grusgångsrensning förra sommaren, låg framför och hade redan börjat växa igen med ogräs av alla de slag.
Brännässlor, lönnplantor, skräppor och aklejor växte huller om buller och de stackars vinbärsbuskarna fick knappt luft!

Men nu är det uppröjt och de goda energierna kan flöda fritt igen. Såå förbaskat skönt att slippa gå och titta på eländet och undra ….när ska jag ha ork med det där i den här värmen?
För orken fanns där…om man bara ger sig den på det! OCH dricker litervis med vatten och vätskeersättning under tiden. 

DSCN5892

Och igår fortsatte jag på baksidan av uthusen….där det också vuxit igen totalt, med tistlar, brännässlor och några gula blommor som jag inte vet vad det är men som tydligen klarar torkan bra för de har även börjat komma upp i gräsmattan inne på gården.
Underbar känsla att få ta fram trimmern..ta på sig radiolurarna och bara röja…..!!!!

Sen ta på sig tjockhandskar och slita undan höga nässlor och tistlar emellanåt, för det är för grova för trimmern. 

DSCN5893

Gå där och röja och snegla på det alldeles ”lagomt stora lilla huset” bredvid…med den alldeles lagomt stora tomten….!!! Gå där och drömma och fantisera om hur man får köpa det och fixa till det till en åretruntbostad!
Precis lagom för två personer som önskar ett lite lugnare liv!   ;) 

Men som sagt…idag tar jag det lugnare…inte pga värmen för den har jag insett att jag kan hantera även om jag jobbar…men kroppen ber om ett lite lugnare tempo genom att ge mig halvsidig huvudvärk…ett typiskt tecken på att jag tagit i lite för mycket med högersidan!

DSCN5896

Hade en lugn morgon med en stund för mig själv då Sv åkte ner och lämnade sopor till sopsorteringen och handlade lite. Och med tre sovande ungdomar på övervåningen tog jag och städade lite på gammaldagsvis….gammaldags och tyst, utan dammsugare!

DSCN5897

Tog ut mattorna och skakade dem och sopade golven ”för hand” så att säga!   :) skönt och avkopplande att gå där och fösa ihop smulor, hund o katthår, torrt gräs och allt annat!

DSCN5900

Sen plockade jag in lite nya blommor till Samus….

DSCN5901
…hon som fortfarande finns med oss där på väggen….och i tankarna så att man ibland känner att tårarna är nära!! 

Saknaden kommer att sitta i länge…men har på något vis ändå accepterat nu att hon är borta, och kan känna tacksamhet för åren vi fick med denna speciella ”kattdrottning”…! Så trygg, värdig och underbar att ha omkring sig! 

Puss på dig Samus….!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu