Hetta..blåbär …och lite ”sepia”!

juli 19th, 2018

Aldrig trodde man väl att man skulle få uppleva en sommar med dagar då man väljer att vara inomhus pga ”för fint väder” ??

Dagar då man efter bara en liten stund utomhus känner att ..nej, puh….jag går in igen!
Men det fick man, för den sommaren är här nu!! I allra högsta grad?…(passande uttryck) ….   ;)  !

DSCN5825

Passade på att göra sånt där som man faktiskt ibland måste även om det förträngs och skjuts fram  i allra möjligaste mån.
Rensa och sortera bland alla miljoners papper som man har och får i detta… som det brukar påstås att vi är på väg mot… ”papperslösa samhälle”! ? !

DSCN5826

Så medan temperaturen där utanför steg till över 30 grader i skuggan satt jag i timmar inne i vårt svalaste rum och sorterade, rev ur pärmar, gjorde hål och satte in i pärmar….

DSCN5824

…alltmedan sommaren fortsatte sin uppvisning där ute. En sommar som verkligen gett sig den på att gå till världshistorien….och det kommer den att göra! Tveklöst!

DSCN5829

Men i förrgår fick vi nog av att sitta inne och pusta…kände att nej…imorgon bitti åker vi och försöker hitta lite mer hjortron…vi åker så tidigt vi kan medan värmen fortfarande är åtminstone hanterbar.
Så det gjorde vi! Fast så mycket till hjortron blev det inte…fanns inte så mycket kvar längre! Syntes tydligt att det varit andra där och plockat…och på ett vis kändes det faktiskt bra !
Då vet man att fler har fått chansen att samla inför vintern och ett par kg har vi ju i alla fall i frysen redan  :)

Lite blåbär fick vi dock tag i då vi fick tips om ett ställe av mina föräldrar som var uppe i fäbodstugan. Så efter att ha ätit frukost där gjorde de oss sällskap till platsen.

DSCN5828

En stund plockade vi…men nog var det i varmaste laget!

DSCN5831

Men någon påse att lägga i frysen blev det alla fall!

DSCN5832

Är glad för varenda deciliter faktiskt och förhoppningsvis kan det bli mer bärplock nästa vecka?

Fast just nu kan jag inte göra upp några planer överhuvudtaget, för nu går vi bara och väntar på besöket på strålningsmottagningen i Gävle imorgon.
Då får vi veta när behandlingen ska starta och hur många veckor det blir?

Går själv omkring och liksom intalar mig att det nog blir tre veckor därför att kirurgen i Falun trodde det. Föreställer mig också att vi under första veckan försöker hitta ett semesterboende och sen bor jag resten av tiden på patienthotellet.

För är det något jag inte vill så är det att sitta och åka dagligen fram och tillbaka. Vet att det blir för jobbigt för min högkänsliga sida som inte gillar när det blir ”för mycket” att ha i huvudet. Och det är en typisk sån grej….att planera och hålla koll på ett resande varje dag!
Säkert ingen ”stor grej” för många men för mig skulle det betyda en total tömning av energin  och det blir nog ingen bra kombination med behandlingen?

Min mor undrade om det inte skulle bli väldigt tråkigt och ensamt att bo där under veckorna men ….tack vare att jag är som jag är så känns den tanken betydligt mer lockande och okej.
Att ha ett eget rum att stänga in mig på….läsa, skriva, lösa korsord, se på tv,gå på behandlingen, gå och äta, kanske till och med ha möjlighet att gå och träna någonstans?
Något slags gym kanske man har tillgång till? Eller så går man helt enkelt ut och tar en springtur?
Så om jag känner mig själv rätt….och det är ju det som blir så intressant att se om jag gör….så blir det inga problem med att tillbringa ett par veckor där.
Åker ju hem på helgen också så egentligen blir det inte många dagar det blir frågan om.

Tror också att det bara blir nyttigt för mig att vara för mig själv och i min egen energi ett tag…det är nog bra för alla någon gång ibland!

Nåja…får se efter imorgon hur den närmaste tiden ser ut! Blir skönt att få lite koll på det så att man vet vad som gäller. Är ju också något jag gillar. Struktur och rutiner!
Då blir jag som mest effektiv.

DSCN5838

Ställde in kameran på ”sepia” igår och tog lite bilder. Visst är det en skön avslappnande, gammaldags känsla med det?   :)

DSCN5839

Herr Ek i sepia….

DSCN5842

…Line i sepia….

DSCN5843

…och Rasmus …gamlingen …

DSCN5844

…som fortfarande mest går omkring och funderar på om han ska vara ute eller inne? ;)

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu