Yoga och ”tetillverkning”?

juli 15th, 2018

DSCN5801

Passade på att plocka in lite blommor häromdagen. Kom på att det var väldigt längesen och på något vis är det som om den här värmen ”förlamar” en lite!
Man blir liksom lite seg i hjärnan och känns ibland nästan som om man bara ”flyter runt” och väntar på att det ska bli lite svalare?

Men har ändå lyckats vara ganska aktiv idag då jag och Line har en hemmadag utan husse som åkt till Hälsingland för service av bilen.
Började dagen med lite motion nere på gamla järnvägen där det är mestadels skugga och inte alltför varmt innan nio alla fall.

Sen fortsatte jag med ett kort yogapass faktiskt….! Har ju tänkt länge att jag måste komma igång med det och nu hade jag liksom ingen ursäkt längre. Dessutom finns det några övningar i nya boken ”Omstart” av Karin Björkegren, och eftersom den alltid finns nära till hands (flyttar sig mellan tv rummet, köket och brokvisten) så hade jag heller inte ursäkten att jag inte hittat mina yogapapper än att ta till så…..det var bara att sätta igång!

DSCN5803

Så det blev lite ”Sfinxen”….

DSCN5809

…liggande svanen….

DSCN5811

…nålsögat…

DSCN5813

…happy baby pose….

DSCN5815

…och fjärilen!
Rasmus kom och undrade vad jag höll på med?

DSCN5817

Katter har nämligen ingen anledning att utföra yoga….eller, det gör de ju nästan varje dag i och med sina ”poser” när de tvättar sig och sträcker på sig osv!

DSCN5821

Men mattan är skön att ligga på i alla fall!   :)

DSCN5790

Igår fick jag äntligen till den där tebladtorken också som jag gått och klurat på ett tag! Har testat att torka blad förr men då liggandes på en tidning, vilket dock bara resulterat i att de torkat för sakta och börjat mögla istället!
Har läst att man ska plocka bladen mitt på dagen när det är torrt och varmt och NU är det väl verkligen precis just vad det är!
Torrare och varmare än såhär blir det inte i Sverige!

DSCN5791

Och den här gången testar jag att helt enkelt hänga upp bladen, ett och ett med en massa luft emellan, så förhoppningsvis ska det lyckas lite bättre nu!?
Börjar med två sorter så får vi se om det blir annat också sen?
Pepparmynta och svartvinbärsblad är det som sitter där nu.

Annars är ju pepparmyntan perfekt att lägga direkt i tevattnet och låta dra en stund för att ge god smak men vore väldigt roligt om man kunde spara lite också….till hösten och vintern kanske när pepparmyntan vissnat för längesen.
Och tänk vad lyxigt att ha sitt eget gröna te i skafferiet? Garanterat ekologiskt kan man säga!

Tror att man kan torka bladen i ugn också på svag värme under lång tid men ….vem vill ha ugnen igång i onödan nu?

RSCN5785

Sen måste jag presentera ännu en otrolig ”överlevare”! Kommer ni ihåg den lilla smörblomman jag skrev om för ett tag sen…den som klarade gräsklippningen och stod där och sträckte på sig med sin solgula blomma mitt på gräsmattan?
Den här gången är det nästan än mer otroligt! Nämligen en solros som vuxit upp ur den absolut snustorra, stenhårda lerjorden som avloppsgrävarna lämnat efter sig.

DSCN5784

Alltså VAD lever den av där egentligen….? Den står där och bara växer och växer och slokar inte ens under den hetaste tiden på dagen.
Nu har vi visserligen ganska många träd på gården som ger en del skugga men någon timme står den ändå i stekheta solen?? !!!!
Naturen säger jag bara….så otrolig och mäktig!

DSCN5786

Och när vi ändå är inne på överlevare så får ni en bild på mina två ”livsblad” också! För såhär ser de ut nuförtiden!

DSCN3254

 

Jämfört med det här på den tiden då de var ”nyinflyttade” i sin värmeljuslykta, strax efter att de legat i vatten någon vecka och utvecklat lite fler rötter.

DSCN5787

Visst….kan väl erkänna att de nog säkert hade kunnat vara ännu större och finare då livet som krukväxt hos mig kan vara ganska hårt…men ….de lever och gör hela tiden nya ”bebisplantor” på bladen så lite livslust har de ändå!
Hade en kritisk period då de stod i ett rum uppe och blev lite bortglömda men nu har de fått flytta ut i en rabatt och får känna på livet som växter ute i det fria och förhoppningsvis får de ny energi av det   :)
Är dock dags för lite ny jord ”runt fötterna” och ska försöka fixa det någon dag här framöver!

DSCN5774

Sen har vi en annan slags överlevare i värmen också i form av Rasmus vars strategi är att ligga i hörnet under lilla blombordet ute på bron. Är nog en av de svalare platserna nu i skugga och med glipor som ger lite fläkt då och då!

DSCN5775

Där ligger han ostörd och näst intill osynlig för de som inte vet att han är där! En ganska behaglig tillvaro för en gammal ”man” på nitton år!

Britta

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu