Semestern har börjat :)

juni 26th, 2018

IMG_6165

Ser ni den lilla rutan med öppen jord? Den visar att NU har min semester börjat på riktigt! :)  

IMG_6166

Målet är att få till en grusad uteplats där vi kan ställa utemöblerna, och det här är något jag gått och tänkt på länge, länge….!

Det är precis sånt här jag vill ägna min lediga tid åt….fixa, dona och greja åt sig själv, hemma på sin egen gård i ett alldeles lagom varmt sommarväder.
Helt underbart!
Så igår satte jag igång och nu känner jag hur livsglädjen bara flödar  :)

Hade ju stora planer för denna sommars semester vad det gäller projekt härhemma, bla att kanske börja måla någon sida på huset också! Men så kom ”den elaka tumören Sören” (har kallat den så )  och flyttade in i min kropp och gjorde sig tillkänna, så livet tog ju en helt annan vändning!
Därför är jag såklart extra glad och tacksam över att nu kunna börja med i alla fall en av de planer jag gått och smitt på under vinter och vår!  ;)

Det går inte fort, och jag kan inte hålla på i den fart jag är van vid men…..det går framåt, det händer  i alla fall något och känslan inombords är så förbaskat skön!

Frustrationen över att bara gå och titta och tänka på allt som jag skulle vilja och som behövs göras har släppt till säkert 80% och det tror jag är nyttigt för både kropp och själ! Uppdämda känslor är aldrig bra att bära omkring på för själv tror jag att det till stor del är det som i längden kan göra oss sjuka!
Sen finns det också en annan orsak till den sköna känsla jag har inombords nu och det är att jag och Sv kommit överens om att vi varannan dag gör något som han helst vill och varannan det jag vill.
För en av få olikheter vi ändå har är att jag är den som hellre ägnar ledig tid åt att vara ”hemmavid”och greja, medan han i första hand gärna väljer att åka någonstans.
Se något nytt, åka och fiska eller ja…något som gör att man kommer hemifrån en stund och bryter det vanliga mönstret lite!
Jag gör ju också gärna utflykter i naturen och sånt men om jag ska må som bäst så måste jag också varva det med lite fysiskt arbete hemma på gården.

Det gäller att hitta en jämvikt som jag skrev i ett tidigare inlägg och det känns det som om vi gjort nu bägge två   :)   och det är viktigt!

Sen kommer vi såklart inte att följa ”varannandagsregeln” slaviskt eftersom vissa dagar kanske passar bättre för vissa aktiviteter men huvudsaken är att ingen av oss behöver känna att vi hindrar den andre från att göra vad den vill.
Känns hur bra som helst tycker jag och sen vet jag ju också att jag inte rent fysiskt kan hålla på varje dag på det sätt jag skulle vilja, så de sk ”SV dagarna” blir perfekta för mig och min hjärna som alltid vill mer än kroppen klara av  ;)    :)   

Blir nog toppenbra för oss båda det här tror jag ! 

IMG_6172

Så nu ska jag snart ta och resa mig från min bekväma plats här på brokvisten, krypa ur morgonoverallen och så småningom fortsätta med mitt lilla projekt.
Egentligen är det ju en Sv dag idag men vi ändrar lite på det den här gången då det förmodligen blir en fisketur till Hälsingland imorgon eller på torsdag istället.
Blev mest praktiskt så pga lite olika omständigheter och då är det ju inget som hindrar att vi trixar lite med dagarna. 

IMG_6167

Så idag fortsätter jag med att ta bort grästorv bit för bit och sen måste jag komma på en bra lösning för vart jag ska flytta de stackars magra Riddarsporrar som växer på just den här platsen. Var ju en mindre grusyta här innan de grävde för kommunalt vatten och avlopp men nu är grus, jord och gräs blandat i en enda röra så det är bara att börja om…och passa på att utöka lite också! 

Ha en fortsatt skön dag i solskenet  :)  

Britta

 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu